Σπυράκη: Καθ’ όλα νόμιμη η δραστηριότητα της Μαρέβας Γκραμπόφκσι Μητσοτάκη | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Σπυράκη: Καθ’ όλα νόμιμη η δραστηριότητα της Μαρέβας Γκραμπόφκσι Μητσοτάκη

14:02 | 9/11/17

Προκύπτουν ερωτήματα από τη σιωπή της κυβέρνησης για τις offshore είπε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ. Κάλυψε πολιτικά τον Λευτέρη Αυγενάκη. Κατά της διήμερης άδειας στον Κουφοντίνα η ΝΔ. Αναμένεται παρέμβαση Μητσοτάκη στη βουλή για το ζήτημα

«Καθ’ όλα νόμιμη» χαρακτήρισε την επιχειρηματική δραστηριότητα της κας Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις των Paradise Papers και επανέλαβε από τη μεριά της ΝΔ τα ερωτήματα που έθεσε χτες προς την κυβέρνηση και τις σχέσεις στελεχών της με offshore και επενδύσεις σε χρηματοοικονομικούς ομίλους του εξωτερικού.

«Έχω απαντήσει για την καθ’ όλα νόμιμη δραστηριότητα της κας Μητσοτάκη» είπε η Μαρία Σπυράκη τονίζοντας ότι «ερωτήματα προκύπτουν από τη σιωπή της κυβέρνησης για τις offshore εταιρείες» και προσθέτοντας «είναι μέτοχος της Αυγής offshore εταιρεία; Ο κ. Παππάς συνεργάζεται με τον κ. Αρτεμίου;» και «γιατί κορυφαίοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν για τις οικονομικές τους δραστηριότητες επιχειρηματικούς κολοσσούς του εξωτερικού;».

Η κα Σπυράκη παρείχε πολιτική κάλυψη στον Λευτέρη Αυγενάκη σχολιάζοντας τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις και σημείωσε ότι «είναι πληρέστατες οι εξηγήσεις που έχει δώσει ο κ. Αυγενάκης. Δεν έχουμε καμία πρόθεση παρέμβασης στο έργο της δικαιοσύνης. Περιμένουμε από τη δικαιοσύνη την ίδια ευαισθησία και για τον υπουργό  Άμυνας» κάνοντας λόγο εκ νέου για «οσμή σκανδάλου» σε ότι αφορά την ακολουθούμενη διαδικασία για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία.

'Απαράδεκτη η απόφαση' για την άδεια σε Κουφοντίνα

Σε λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παρέμβει στη βουλή εκφράζοντας την έντονη αντίδραση της ΝΔ κατά της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου για παροχή διήμερης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η Μαρία Σπυράκη τόνισε ότι «οι έλληνες παρακολουθούν σοκαρισμένοι την παροχή διήμερης άδειας του αρχιδολοφόνου της 17 Νοέμβρη. Για δυο μέρες θα κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσα στους Έλληνες πολίτες. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας όχι μόνο δεν έχει δείξει μεταμέλεια αλλά έχει πει ότι θα ξανασηκώσει το όπλο» και κάλεσε τον υπουργό δικαιοσύνης κ. Κοντονή και τον πρωθυπουργό «να πουν την άποψή τους»  για την «απαράδεκτη αυτή απόφαση».

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών