Θεοδωράκης: Γκρεμίζετε στον Έλληνα το φούρνο και του δίνετε ένα καρβέλι ψωμί | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Θεοδωράκης: Γκρεμίζετε στον Έλληνα το φούρνο και του δίνετε ένα καρβέλι ψωμί

19:50 | 20/11/17

"Η κυβέρνηση διαλύει τη μεσαία τάξη. Σε λίγο θα έχουμε μόνο φτωχούς και προύχοντες" υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού κατά τη συζήτηση για το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο δήλωσε ότι θα ψηφίσει, αν και διαφωνεί με την επιδοματική πολιτική

"Γκρεμίζετε στον Έλληνα το φούρνο και του δίνετε τώρα ένα καρβέλι ψωμί. Εμείς δε θα στερήσουμε αυτό το καρβέλι από τον κόσμο. Αλλά στόχος μας είναι ο κόσμος να μην εξαρτάται από τα ψίχουλα του ηγεμόνα", κατηγόρησε την κυβέρνηση ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο για το κοινωικό μέρισμα, εξηγώντας γιατί θα το ψηφίσει, αν και διαφωνεί με την επιδοματική πολιτική.

"Στην Ελλάδα της κρίσης η προστασία και η υποστήριξη των πραγματικά αδύναμων είναι ο πρώτος στόχος. Τα περιστασιακά επιδόματα όμως δεν λύνουν το πρόβλημα", υποστήριξε ο κ.Θεοδωράκης και πρότεινε: "Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για την κοινωνική προστασία όσων δεν έχουν άλλη λύση ή έχουν πληγεί από πρόσκαιρες ατυχίες"

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι: "Διαλύετε τη μεσαία τάξη. Σε λίγο θα έχουμε μόνο φτωχούς και προύχοντες. Φτωχούς που θα απλώνουν το χέρι για βοήθεια και μια μικρή προνομιούχα τάξη που θα παζαρεύει με την κυβερνητική εξουσία".

Αναρωτήθηκε ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για φτώχεια – ανεργία – φορολογία και αναφέρθηκε σε "πολλά παραδείγματα ανθρώπων που «δημεύεται» ο κόπος τους για να μπορούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να μοιράζουν μερίσματα. Κάθε εργαζόμενος και μια ιστορία φορολογικής τρέλας. Θύματα όλοι τους μιας φορομπηχτικής μηχανής ενός σπάταλου κομματικού κράτους."

Ο κ.Θεοδωράκης ανέφερε ότι: "Το '17 είχαμε πρόσθετα φορο-εισπρακτικά μέτρα 2,5 δισ. ευρώ, ενώ για το '18 τα νέα μέτρα θα φτάσουν τα 1,9 δισ. ευρώ. Όλα αυτά ενώ πληρώναμε ήδη 50 δισ. σε φόρους. Και μιλώ κυρίως για το 20% των φορολογούμενων που πληρώνει πάνω από το 80% των φόρων."

Υποστήριξε επίσης ότι το μέρισμα δεν προέρχεται από ανάπτυξη, από μείωση της ανεργίας καθώς όπως είπε η ανεργία μειώνεται αλλά όχι με κανονικές θέσεις εργασίας.

"Το 2016 παρά τη μείωση της ανεργίας στα χαρτιά, τα έσοδα από εργασία, τόσο των μισθωτών όσο και των αυτοαπασχολούμενων, μειώθηκαν. Για να το πω απλά: εκεί που είχαμε μια θέση απασχόλησης των 700€, τώρα έχουμε δύο θέσεις των 350€!", ανέφερε.

Ο κ.Θεοδωράκης αναφερόμενος στις πλημμύρες στη Δ.Αττική υποστήριξε ότι υπάρχει ένα νήμα που συνδέει την αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τη διακυβέρνηση με τα τραγικά γεγονότα στη Μάνδρα: Η χώρα δεν έχει πλάνο - δεν έχει σχέδιο - δεν έχει πρόγραμμα.

"Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι και στα τρία μνημόνια υπήρξαν επιταγές που εφαρμόστηκαν με το ζόρι, αλλά εθνκό αναπτυξιακό σχέδιο αρνούμαστε να κάνουμε. Τσαλαβουτάμε στα προβλήματα μπαλώνουμε και δίνουμε έδαφος στους τσαρλατάνους των υποσχέσεων, που παίζουν χαρτοπόλεμο με τα αντιπλημμυρικά", είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, κατηγορώντας την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου ότι δεν είχε έτοιμο αντπλημμυρικό σχεδιασμό. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ξύπνησε μόνο όταν είδε τον αριθμό των νεκρών στα σάιτ. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει καμία διάθεση να συγκρουστεί με την παθογένεια του παρελθόντος και ότι υιοθέτησε το τέρας της γραφειοκρατίας. "Τσαλαβουτάτε αριστερά - δεξιά και αυτό το λέτε πολιτική. Οι ασύνδετες υπουργικές αποφάσεις, όμως, δεν είναι κυβερνητική πολιτική", είπε.

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών