Βούτσης σε Χρυσή Αυγή: Μην μιλάτε εσείς για κατοχικό δάνειο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Βούτσης σε Χρυσή Αυγή: Μην μιλάτε εσείς για κατοχικό δάνειο

19:09 | 19/12/17

Ο Πρόεδρος της Βουλής θύμισε στο Νίκο Μιχαλολιάκο ότι έχει εκλεκτική συγγένεια με τη ναζιστική Γερμανία που επέβαλε το κατοχικό δάνειο στην υπόδουλη Ελλάδα

Την προσπάθεια του αρχηγού των Χρυσαυγιτών Νίκου Μιχαλολιάκου να εκμεταλλευτεί πολιτικά το θέμα των ελληνικών διεκδικήσεων για το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις απέτρεψε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης πήρε το λόγο αμέσως μετά την κριτική που άσκησε περί ολιγωρίας ο χρυσαυγίτης θυμίζοντας ότι υπάρχει πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για ένα σύνολο ζητημάτων που αφορούν στις πολεμικές αποζημιώσεις.

«Όλα αυτά έχουν μαζευτεί με εξαιρετικά ντοκουμέντα από το νομικό συμβούλιο του Κράτους και από επιτροπές που δουλεύουν τόσα χρόνια κι ότι είναι ένα σημαντικό οπλοστάσιο μεγάλης εθνικής σημασίας και με μεγάλο ηθικό, πολιτικό και ιστορικό φορτίο προς διεκδίκηση» είπε.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υπενθύμισε, όμως, στον κ. Μιχαλολιάκο ότι ο ίδιος και η Χρυσή Αυγή έχουν «εκλεκτική συγγένεια» με τη ναζιστική Γερμανία και έχει τονίσει δημοσίως ότι έχασε τότε τον πόλεμο.

«Οι δυνάμεις που έχασαν τότε τον πόλεμο είναι οι δυνάμεις στις οποίες ιστορικά, ιδεολογικά και πολιτικά αναφερόσασταν και τότε και τώρα. Και με αυτήν την έννοια δεν θα ήθελα να μείνει προς τα έξω, προς τον κόσμο που μας ακούει σαν από την πλευρά σας μια ειλικρινής διεκδίκηση περί των τεράστιων γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων, τις οποίες χρωστούν στον ελληνικό λαό» είπε και χαρακτήρισε, «εντελώς ελλειπτική την αναφορά του κ. Μιχαλολιάκου». «Οι δυνάμεις  στις οποίες αναφερόσασταν και αναφέρεστε έχασαν τότε τον πόλεμο ευτυχώς για τη Δημοκρατία και τον ελεύθερο κόσμο» σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών