ΣΥΡΙΖΑ: Να χαρακτηριστεί η Μακρόνησος Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΣΥΡΙΖΑ: Να χαρακτηριστεί η Μακρόνησος Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

13:34 | 1/3/18

Πρωτοβουλία 60 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που καλούν την υπουργό Πολιτισμού να αποστείλει στην UNESCO φάκελο υποψηφιότητας της Μακρονήσου - Ζητούν και μέτρα για την αντιμετώπιση της παράνομης δόμησης στο νησί

Να προστεθεί η Μακρόνησος στον κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO ζητούν 60 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

Οι 60 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο υπογράφοντα τον Αριστείδη Μπαλτά, καλούν την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου να αναλάβει δράση για την ένταξη της Μακρόνησου στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

"Ως τεκμήριο ιστορικής μνήμης, η Μακρόνησος μπορεί να αποτελέσει μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς με οικουμενικά χαρακτηριστικά" αναφέρουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές και ρωτούν την υπουργό Πολιτισμού εάν προτίθεται να προβεί σύντομα στην προετοιμασία του απαιτούμενου φακέλου με το απαραίτητο υλικό τεκμηρίωσης και να τον αποστείλει στην UNESCO. Υπογραμμίζουν, μάλιστα, ότι η Μακρόνησος "μέσα από τις μαρτυρίες και τα μαρτύρια της, αποτελεί σημαντικό αποτύπωμα της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας που ως τέτοιο οφείλει να διασωθεί από την ιστορική λήθη".

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών