Foreign Policy: Ο Τσίπρας αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Foreign Policy: Ο Τσίπρας αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης

12:32 | 16/6/18

Διθυραμβικό άρθρο για τον Έλληνα πρωθυπουργό από το περιοδικό Foreign Policy

Σε πρόσφατο άρθρο με τίτλο «ο Αλέξης Τσίπρας αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης», γίνεται εκτενής αναφορά στην προσπάθεια επίλυσης του μακεδονικού καθώς όπως αναφέρεται ο Έλληνας
πρωθυπουργός και ο ομόλογός του από την πΓΔΜ έχουν δημιουργήσει ένα παγκόσμιο μοντέλο για την επίλυση συγκρούσεων που άπτονται τα ζητήματα ταυτοτήτων.

«Οι δύο ηγέτες που αξίζουν το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης δεν συναντήθηκαν αυτή τη βδομάδα στη Σιγκαπούρη. Αντ 'αυτού, θα συναντηθούν την Κυριακή στις όχθες μιας λίμνης γλυκού νερού που συνορεύει με την Ελλάδα, τη πΓΔΜ και την Αλβανία».
Με αυτό τον εμφατικό τρόπο ξεκινά το άρθρο του Edward D. Joseph στο περιοδικό Foreign Policy στο οποίο γίνεται ιδιαίτερη μνεία στις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα και του Ζόραν Ζάεφ για την επίλυση ενός ζητήματος που ταλαιπωρεί τις δύο χώρες για δεκαετίες.

«Στην πραγματικότητα, η συμφωνία κάνει πολύ περισσότερα από αυτό», εξηγεί ο Edward Joseph. «Δημιουργεί ένα πρότυπο για την αντιμετώπιση συγκρούσεων ταυτότητας που οδηγούν σε σύγκρουση όχι μόνο στα Βαλκάνια αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Η συμφωνία ενισχύει την εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε ολόκληρο το δυτικό σχέδιο για τα Βαλκάνια. Η συμφωνία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αντιδράσεις από εθνικιστές και στις δύο χώρες, οι οποίοι έχουν επιτεθεί στον αντίστοιχο ηγέτη τους, κατηγορόντας τον ως προδότη. Για να αποφευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, είναι επείγον ο Τσίπρας και ο Ζάεφ να έχουν όχι μόνο υποστήριξη, αλλά και παγκόσμια αναγνώριση», αναφέρει.

Στο άρθρο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις αλλαγές και τις θετικές επιπτώσεις που φέρνει η συμφωνία, όχι μόνο για τις δύο χώρες αλλά σε ένα ευρύτερο γεωπολιτικό πλαίσιο και καταλήγει σημειώνοντας ότι η συμφωνία είναι ένα πρότυπο για όσους είναι κλειδωμένοι πίσω από ζητήματα που άπτονται σε διαφορές ταυτότητας. Η συμφωνία αποδεικνύει, εξηγεί ο Edward Joseph, ότι οι διαφωνίες μπορούν, με καλή θέληση, να λυθούν.

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών