18:37 | 13/6/18
Αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός για να επιχειρηματολογήσει κατά της συμφωνίας για το Σκοπιανό, επικαλέστηκε τον Εθνάρχη, αλλά και τον Ανδρέα Παπανδρέου, στους οποίους όμως εξαπέλυε επιθέσεις το 1994
Αίσθηση αλλά και αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να επιχειρηματολογήσει κατά της συμφωνίας για το Σκοπιανό, επικαλέστηκε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, αλλά και τον Ανδρέα Παπανδρέου, στους οποίους όμως εξαπέλυε επιθέσεις το 1994 για το ίδιο θέμα.Το 1994 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Ανδρέας Παπανδρέου πρωθυπουργός (καθώς ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε αναγκαστεί να προσφύγει σε εκλογές το 1993 ακριβώς λόγω του Σκοπιανού και του Σαμαρά) και ο Αντώνης Σαμαράς πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης.
Ως πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ ο Σαμαράς υποστήριζε τότε: "Ούτε ο Καραμανλής ούτε ο Παπανδρέου μπορούν πια να προσφέρουν στον τόπο", πως "παρεμποδίζουν" ενώ "Η Ελλάδα πρέπει να τρέξει" και όπως δήλωνε "Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι μπορεί να τρέξει με πολιτικά κατάκοπες ηγεσίες". Διατράνωνε επίσης ότι: "Η Πολ.Αν. δεν δέχεται συμβιβασμό με τα Σκόπια ή οποιονδήποτε άλλο προκλητικό γείτονα".
Στις 10 Οκτωβρίου του 1994 ο Αντώνης Σαμαράς ζητούσε μάλιστα "Να φύγει ο Καραμανλής".
Στις 11 Οκτωβρίου του 1994 η ΝΔ με πρόεδρο τότε το Μιλτιάδη Έβερτ, απαντούσε στο Μεσσήνιο με ανακοίνωση της: "Ο πατριώτης έχει τουλάχιστον υποχρέωση να εκπληρώσει τις βασικές του υποχρεώσεις προς την πατρίδα, τις οποίες ο κ. Σαμαράς απέφυγε να εκπληρώσει… Πρέπει να σταματήσει επιτέλους ο κ. Σαμαράς να κάνει τον υπερπατριώτη και να θεωρεί όλους τους Έλληνες ως ενδοτικούς στα εθνικά θέματα".
πηγή
Σχετικές ετικέτες:Αντώνης ΣαμαράςΝΔΠΓΔΜΠολιτικήΣκόπια
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων