12:50 | 2/5/19
Η «μήτρα» της Ιατρικής με τη θεατρική αίγλη – Δείτε τις φωτογραφίες
Είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη της Αργολίδας και της Πελοποννήσου, γενικότερα. Η φήμη της είναι εξαπλωμένη στα πέρατα του κόσμουκαι όλοι μιλάνε για την Παλαιά (ή Αρχαία) Επίδαυρο, τον τόπο που γέννησε την Ιατρική και φιλοξενεί αιώνες τώρα, το πιο ζωντανό αρχαίο θέατρο του κόσμου, ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Άλλωστε, η Επίδαυρος είναι ταυτόσημη με το διεθνούς φήμης αρχαίο θέατρό της και οι θεατρόφιλοι όλου του κόσμου ταξιδεύουν μέχρι την Αργολίδα με αφορμή κάποια θεατρική παράσταση. Κι εκεί, στον εμβληματικό αυτό χώρο, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μία όμορφη περιοχή, ένα φυσικό τοπίο που γαληνεύει την ψυχή
Σε αυτή την καταπράσινη γη της Αργολίδας, κτίστηκε το Ασκληπιείο, έδρα του θεού-ιατρού της αρχαιότητας και το σημαντικότερο θεραπευτικό κέντρο του ελληνικού και ρωμαϊκού κόσμου. Η φήμη του ξεπέρασε τα όρια της περιοχής, ενώ θεωρήθηκε ο τόπος όπου γεννήθηκε η ιατρική.
Ο παραθαλάσσιος οικισμός της Παλαιάς Επιδαύρου βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νομού, στις ακτές του Σαρωνικού. Το λιμάνι της είναι το επίκεντρο του οικισμού, ο οποίος αναπτύσσεται γύρω από τον στενό όρμο, εκεί όπου καταλήγει η γεμάτη πορτοκαλιές πεδιάδα. Κάθε καλοκαίρι, το σημείο γεμίζει ιστιοπλοϊκά και κότερα, ενώ οι επισκέπτες απολαμβάνουν τις όμορφες δαντελωτές παραλίες της περιοχής.
Με διάσπαρτες αρχαιότητες να ενώνουν το σήμερα με το χθες και να αποτυπώνουν την ιστορική συνέχεια, η Παλαιά Επίδαυρος βρίσκεται στο σημείο όπου βρισκόταν η αρχαία πόλη της Επιδαύρου. Το πιο διάσημο ορόσημό της είναι το Μικρό θέατρο, που χρονολογείται από τον 4ο π.Χ. αιώνα και είναι αφιερωμένο στον Διόνυσο. Έξω από την εκκλησία της Παναγίτσας του Νησιού, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, εντοπίζονται ερείπια του κάστρου της αρχαίας πόλης.
Στη Νέα Επίδαυρο κάντε μια στάση στο εντυπωσιακό ενετικό κάστρο για να απολαύσετε τη θέα προς το φαράγγι. Η βόλτα περιλαμβάνει και το Λυγουριό, την κωμόπολη στους πρόποδες του Αραχναίου. Εκτός από τα ερείπια των τειχών της αρχαίας Λήσσας, μπορείτε να επισκεφθείτε και το μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κωτσιομύτη με σπάνια εκθέματα από τον φυσικό πλούτο της Πελοποννήσου και όχι μόνο.
πηγή
Σχετικές ετικέτες:ΑργολίδαΕλλάδαΕπίδαυροςΠελοπόννησοςταξίδι
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων