Υπέκυψε στις πιέσεις ο Κάμερον: «Μέσα ή έξω» από την ΕΕ το ερώτημα στο δημοψήφισμα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Υπέκυψε στις πιέσεις ο Κάμερον: «Μέσα ή έξω» από την ΕΕ το ερώτημα στο δημοψήφισμα

14:28 | 23/1/13
Δέσμευση για δημοψήφισμα επί της παραμονής ή εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε περίπτωση που οι Συντηρητικοί κερδίσουν τις εκλογές του 2015, θα δώσει στη σημερινή του ομιλία για το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Η ομιλία θα δοθεί σήμερα στο Λονδίνο. Ηταν προγραμματισμένη για την περασμένη Παρασκευή αλλά αναβλήθηκε λόγω της πολύκροτης κρίσης ομηρίας στην Αλγερία.

Συγκεκριμένα, όπως καταδεικνύουν αποσπάσματα της ομιλίας που διατέθηκαν από το γραφείο του βρετανού πρωθυπουργού, οι βρετανοί πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν επί της νέας σχέσης Λονδίνου-Βρυξελλών που θα επιδιώξει ο κ. Κάμερον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, ικανοποιώντας την πιο ακραία ευρωσκεπτικιστική πτέρυγα του κόμματός του, αναμένεται να πει ότι αν αυτή η νέα σχέση δεν εγκριθεί από τους πολίτες, τότε η Βρετανία θα βρεθεί εκτός της ενωμένης Ευρώπης.

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ σχολίασε αργά την Τρίτη ότι η ομιλία Κάμερον δείχνει πως πρόκειται για έναν αδύναμο ηγέτη που κινείται με βάση τις κομματικές ισορροπίες και όχι το εθνικό συμφέρον.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών