Χωρίς αξιολόγηση η επόμενη δόση; | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Χωρίς αξιολόγηση η επόμενη δόση;

17:19 | 30/4/13
Ανοικτό άφησε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών το ενδεχόμενο η ελληνική πλευρά υποβάλλει αίτημα στην τρόικα για εκταμίευση της επόμενης δόσης χωρίς να έχει προηγηθεί αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Η δεύτερη δόση για την οποία ενδέχεται να ζητηθεί να χορηγηθεί χωρίς αξιολόγηση είναι της τάξης των 3,2 δισ. ευρώ και αφορά στο δεύτερο τρίμηνο του 2013.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, το αίτημα, που δεν έχει προς το παρόν υποβληθεί, υπαγορεύεται από την πιθανότητα η αργοπορία εκταμίευσης της πρόσφατης δόσης να συμπαρασύρει σε ανάλογη χρονική μετάθεση και την επόμενη.

Χθες, οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες έλεγαν ότι η εισήγηση της τρόικα για τα 2,8 αλλά και για τα 6 δισ. ευρώ της δόσης του πρώτου τριμήνου ήταν πολύ θετική καθώς κρίνουν ότι τα δημοσιονομικά της χώρας έχουν εισέλθει στην σωστή τροχιά και υπάρχει το πολύ καλό προηγούμενο του πρωτογενούς πλεονάσματος στο ίδιο διάστημα ενώ θεωρείται ότι η κυβέρνηση επιτυγχάνει και στο πεδίο των διαρθωτικών αλλαγών.

Επομένως, υπάρχει ένα θετικό κλίμα χωρίς να θεωρείται βέβαιο ότι θα υποβληθεί το αίτημα και ότι εφόσον αυτό συμβεί, θα γίνει και αποδεκτό από τους εκπροσώπους των δανειστών.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών