Ο διπλωμάτης που συνεργάστηκε με επτά υπουργούς | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ο διπλωμάτης που συνεργάστηκε με επτά υπουργούς

14:31 | 22/5/13
Στα σχετικά στοιχεία της λίστας του υπουργείου Εξωτερικών δεν είναι ο μακροβιότερος εκπρόσωπος Τύπου...

Τον τίτλο αυτό διεκδικούν ο Πάνος Μπεγλίτης (έμεινε στη θέση σχεδόν έξι χρόνια δίπλα στο Γιώργο Παπανδρέου) και ο Γιώργος Κουμουτσάκος (θήτευσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δίπλα στον Πέτρο Μολυβιάτη και τη Ντόρα Μπακογιάννη από το 2004 μέχρι το 2009 οπότε εξελέγη ευρωβουλευτής).


Ομως ο Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών κατέχει ένα αξιοθαύμαστο ρεκόρ: 

Παρέμεινε στη θέση - «ηλεκτρική καρέκλα» επί σχεδόν πέντε χρόνια και υπήρξε στενός συνεργάτης επτά διαφορετικών υπουργών Εξωτερικών!

Κατά σειρά ο κ. Δελαβέκουρας συνεργάστηκε με τη Ντόρα Μπακογιάννη, το Γιώργο Παπανδρέου (το πρώτο διάστημα της πρωθυπουργίας του που ήταν και υπουργός Εξωτερικών), το Δημήτρη Δρούτσα, το Σταύρο Λαμπρινίδη, το Σταύρο Δήμα, τον Πέτρο Μολυβιάτη (υπηρεσιακός στην κυβέρνηση Π.Πικραμμένου) και το νυν υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο!

Στο τέλος του μήνα ο κ. Δελαβέκουρας μετακινείται στο Ντύσσελντορφ όπου αναλαμβάνει τη θέση του γενικού προξένου και παραχωρεί τη θέση του στον επίσης διπλωμάτη Κωνσταντίνο Κούτρα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη θέση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών ο κ. Δελαβέκουρας κατάφερε να «αποκομματικοποιήσει» πλήρως τη θέση, αποδεικνύοντας -και μόνο από το γεγονός ότι «διασώθηκε» παρ' ότι επτά υπουργοί άλλαξαν κατά τη διάρκεια της θητείας του- ότι τα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών έχουν μεγάλες δυνατότητες αρκεί οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους να τα εμπιστευτούν.

Ευγενής, άνθρωπος που οι δημοσιογράφοι έβρισκαν με το πρώτο τηλεφώνημα και εκπρόσωπος που απαντούσε στα ερωτήματα ακόμη κι όταν αυτά τον έφερναν σε δύσκολη θέση, ο κ. Δελαβέκουρας βάζει ψηλά τον πήχυ για το διάδοχό του στη θέση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών