Άνοδος με ''συγκρατημένο'' τζίρο στο Χ.Α. | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Άνοδος με ''συγκρατημένο'' τζίρο στο Χ.Α.

19:48 | 28/6/13
Παρά τις πιέσεις στον τίτλο του ΟΠΑΠ, ο οποίος διαπραγματεύεται από σήμερα χωρίς το μέρισμα, ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας κινείται την Παρασκευή, στην τελευταία συνεδρίαση του α’ εξαμήνου, σε θετικό έδαφος και πάνω από τις 840 μονάδες....

Με κέρδη διαπραγματεύεται η συντριπτική πλειονότητα των τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η άνοδος 5,45% για την ΕΥΔΑΠ, και ακολουθούν ενισχυμένες άνω του 3% οι μετοχές των ΕΤΕ, ΟΤΕ και ΜΕΤΚΑ.

Με κέρδη πάνω από 2% διαπραγματεύονται οι τίτλοι των ΣΩΛΚ, ΔΕΗ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ενώ ακολουθούν ενισχυμένες άνω 1%, μεταξύ άλλων, τίτλοι όπως των Alpha Bank, Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ, Frigoglass.

Σε αρνητικό έδαφος, τον ΟΠΑΠ (-2,14% στα 6,40 ευρώ) ακολουθεί πτωτικά με απώλειες 1,08%, ο τίτλος της Motor Oil, ενώ η μετοχή του ΟΛΠ υποχωρεί 0,56% στα 17,60 ευρώ.

Για τη σημερινή συνεδρίαση η Beta αναμένει τάσεις σταθεροποίησης, όπως αναφέρει στο πρωινό της report, καθώς και μικρότερη μεταβλητότητα στον τραπεζικό κλάδο μετά τις χθεσινές μεγάλες πιέσεις.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει επίσης ότι η επίσημη ανακοίνωση της επιλογής του αγωγού ΤΑΡ αναμένεται να δώσει περισσότερα κίνητρα για «δράση» εκ μέρους των επενδυτών.

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 841,83 μονάδες με κέρδη 1,82%. Κινούμενος από την έναρξη των συναλλαγών σε θετικό έδαφος, βρέθηκε νωρίτερα να ενισχύεται σε ποσοστό έως 2,53% στις 847,72 μονάδες.

Για τον δείκτη των τραπεζών τα κέρδη διαμορφώνονται σε 3,38% στις 134,10 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 26,2 εκατ. τεμαχίων, ο τζίρος διαμορφώνεται σε 39,3 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 73 μετοχές κινούνται ανοδικά, έναντι 41 που υποχωρούν και 21 διαπραγματεύονται αμετάβλητες.

Πηγή: capital.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών