Δημοτικοί Αστυνομικοί Αθηνών: Είμαστε εκτός διαλόγου για την κινητικότητα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Δημοτικοί Αστυνομικοί Αθηνών: Είμαστε εκτός διαλόγου για την κινητικότητα

16:35 | 6/7/13
«Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με όλους, και διαθέσιμοι να συζητήσουμε τα πάντα, αλλά στο διάλογο που μας αφορά, μας έχουν αφήσει εκτός», δήλωσε ο Θανάσης Τάτσης, αναπληρωτής πρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας για την εφαρμογή του μέτρου της κινητικότητας...

Όπως τόνισε ο κ. Τάτσης, η δημοτική αστυνομία έχει πάνω από 29 αρμοδιότητες, οι σημαντικότερες των οποίων είναι ο έλεγχος της στάθμευσης, το παραεμπόριο (με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ), η αρμοδιότητα φύλαξης δημοτικών κτιρίων και ο έλεγχος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται ότι σημείο αιχμής στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - τρόικας για την κινητικότητα είναι κατά πόσον οι περίπου 3.500 υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας θα μεταταγούν άμεσα στην ΕΛΑΣ, ή θα υπάρξει κι ένα μικρό διάστημα διαθεσιμότητας όπως ζητεί η τρόικα.

Στάση εργασίας τη Δευτέρα από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου κήρυξε η ΠΟΕ ΟΤΑ για το θέμα της κινητικότητας, ενώ στις 12.30 το μεσημέρι προγραμματίζεται πορεία προς τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών.

Τη δημοκρατική ανατροπή της κυβέρνησης ζητεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την απόφαση για μετάταξη των Δημοτικών Αστυνομικών στην ΕΛΑΣ.

Στο μεταξύ, η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της στηρίζει τα αιτήματα του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας. «Όχι στην κινητικότητα, την διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Να πάψει η χώρα να είναι προτεκτοράτο των ξένων τοκογλύφων» σημειώνει η ανακοίνωση.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών