Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στην Αμφίκλεια - Και τρίτος σεισμός | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στην Αμφίκλεια - Και τρίτος σεισμός

14:01 | 17/9/13
Τρεις νέες σεισμικές δονήσεις ταρακούνησαν σήμερα το πρωί την περιοχή της Αμφίκλειας, μετά τη χθεσινή δίδυμη επίσκεψη του Εγκέλαδου. Ο πρώτος σεισμός, μεγέθους 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07.46, η δεύτερη στις 10.39, μεγέθους 4 Ρίχτερ και στις 11.52 σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση με μέγεθος 3,9 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο...

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 32 νοτιοανατολικά της Λαμίας.

Στις 14:30 θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο της Αμφίκλειας σύσκεψη του αρμόδιου συντονιστικού οργάνου με τη συμμετοχή σεισμολόγων και του ΟΑΣΠ (Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας).

Η σεισμική δραστηριότητα επανήλθε χθες το απόγευμα, μετά τα 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκαν στις 7 Αυγούστου, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε δεκάδες κτίρια.

Οι χθεσινοί σεισμοί είχαν μέγεθος 4,5 και 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ έγιναν αισθητοί και στην Αθήνα.

Το ακριβές της επίκεντρο εντοπίζεται 24 χλμ. δυτικά - βορειοδυτικά της Αταλάντης.

Εν τω μεταξύ, κτίρια που ήταν «τραυματισμένα» από τον προηγούμενο σεισμό, τώρα έχουν γίνει ετοιμόρροπα ενώ κάποιες αποθήκες ισοπεδώθηκαν. Ρωγμές είναι πλέον ορατές και σε κάποιες περιπτώσεις απειλητικές.

Οι περισσότερες από τις ζημιές αυτές καταγράφονται σε σπίτια στο Ρεγγίνι, την Δρυμαία τους Ξυλικούς και στην ευρύτερη περιοχή.

Από τον σεισμό του Αυγούστου, των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ μέχρι σήμερα, έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 1300 μετασεισμοί, οι 900 από 1 ως 1,2 Ρίχτερ, ενώ έξι από αυτούς είχαν μέγεθος μεγαλύτερο των 4 βαθμών.

Πηγή: imerisia.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών