Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση προσπαθεί «όσο αντέχουν οι ώμοι της» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση προσπαθεί «όσο αντέχουν οι ώμοι της»

23:36 | 17/9/13
«Η κυβέρνηση προσπαθεί όσο αντέχουν οι ώμοι της», διεμήνυσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, κατά την ομιλία του για τα βραβεία σε νέες καινοτόμες ιδέες, που απονεμήθηκαν στο πλαίσιο του δεύτερου διαγωνισμού έρευνας και καινοτομίας που διοργανώνουν η Eurobank και ο ΣΕΒ...

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε τη σημασία αξιοποίησης των πόρων του νέου ΕΣΠΑ, της περιόδου 2014-2020, για την ενίσχυση της καινοτομίας, δεδομένου ότι το νέο πρόγραμμα θα δίνει έμφαση στην προώθηση της «έξυπνης εξειδίκευσης».

«Η λύση στο πρόβλημα ανταγωνιστικότητας δεν είναι φυσικά να γίνουμε μια τριτοκοσμική χώρα, αλλά να δώσουμε έμφαση στην εξειδίκευση σε τομείς όπου η γνώση και η τεχνολογία, ξεπερνούν τα τυχόν μειονεκτήματα. Η καινοτομία είναι το κατεξοχήν μέσο για να αποκτήσουμε πρόσθετα συγκριτικά πλεονεκτήματα στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον», συμπλήρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Εν τω μεταξύ, ευθύνες στον πολιτικό κόσμο για τους λάθος έως τώρα χειρισμούς στην οικονομία επέρριψε κατά την τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Eurobank, Χρήστος Μεγάλου, υπογράμμισε πως η «εκκόλαψη» μίας «εύρωστης οικονομίας αιχμής» είναι η «μοναδική διέξοδος» ώστε οι επόμενες γενιές να μην είναι ευάλωτες σε μια «υποτροπή της κρίσης».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών