''Ανταρσία'' στις ΗΠΑ: Στρατιώτες κατά της επέμβασης στη Συρία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

''Ανταρσία'' στις ΗΠΑ: Στρατιώτες κατά της επέμβασης στη Συρία

00:56 | 5/9/13
Τη διαφωνία τους με τη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία εξέφρασαν ανοιχτά μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στα κοινωνικά δίκτυα, με κάποιους στις Ηνωμένες Πολιτείες να κάνουν λόγο για παράνομη κίνηση ή ακόμη και για “ανταρσία”...

Σε μια σειρά από ανώνυμες δημοσιεύσεις, ένστολοι, μέλη του ακραίου συντηρητικού κινήματος Tea Party, δημοσιοποίησαν -χωρίς να δείχνουν το πρόσωπό τους- την αντίθεσή τους σε πιθανή επιχείρηση στη Συρία κατά του καθεστώτος Άσαντ, με επιχειρήματα που έχουν πυροδοτήσει συζητήσεις σχετικά με τη νομιμότητα της στάσης τους (όπως στα ελληνικά σώματα ασφαλείας, έτσι και στα μέλη των αμερικανικών απαγορεύεται να συνδικαλίζονται και να εκφράζουν δημοσίως τις πολιτικές απόψεις τους).

Μάλιστα, ένα κολάζ των φωτογραφιών στρατιωτών, φιλοξενείται στη σελίδα των μελών των ενόπλων δυνάμεων που ανήκουν στο Tea Party στο Facebook, έχει γίνει θέμα στα κοινωνικά δίκτυα, και εκτιμάται ότι εκφράζει τις υπαρκτές ανησυχίες μιας μερίδας των ενστόλων για το ρόλο που διαδραματίζουν η Αλ Κάιντα και οι εξτρεμιστές στις τάξεις των ανταρτών.


“Δεν κατατάχθηκα στους πεζοναύτες για να πολεμήσω για την Αλ Κάιντα σε ένα συριακό εμφύλιο πόλεμο” αναγράφεται χαρακτηριστικά σε μια από τις ταμπέλες ενός στρατιώτη, και αυτό είναι και το κεντρικό νόημα και των υπολοίπων μηνυμάτων.

Η απάντηση ήρθε από ένα άλλο μέλος των ενόπλων δυνάμεων που διαφωνεί μαζί τους, και που χωρίς να κρύβει το πρόσωπό του τούς γράφει: “Δεν κατατάσσεσαι για να λες 'αρνούμαι', δεν κατατάσσεσαι για να κρύβεις το πρόσωπό σου, δεν κατατάσσεσαι για να προωθείς την ιδεολογία σου, κατατάσσεσαι για να υπηρετήσεις. Τώρα σταματήστε να φτιάχνετε ταμπέλες και γ... να γυρίσετε στη δουλειά”.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών