Δημοτικές με δύο ψηφοδέλτια το σχέδιο της κυβέρνησης | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Δημοτικές με δύο ψηφοδέλτια το σχέδιο της κυβέρνησης

09:47 | 5/9/13
Σε αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές προσανατολίζεται η κυβέρνηση, όπως επιβεβαίωσε χθες ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης...

Στόχος των αλλαγών που επεξεργάζεται η κυβέρνηση είναι οι επόμενες εκλογές να διεξαχθούν με δύο ψηφοδέλτια, ένα με τα ονόματα όλων των υποψηφίων δημάρχων ανά περιοχή και άλλο ένα με τα ονόματα όλων των δημοτικών συμβούλων κατά αλφαβητική σειρά.

«Είναι σκέψεις του Πρωθυπουργού τις οποίες επεξεργαζόμαστε προκειμένου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές οι πολίτες να μπορούν να επιλέξουν τους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους που επιθυμούν, εκτός κομματικών πλαισίων, με απλή αναλογική.

Ειδικά για τους δημοτικούς συμβούλους οι δημότες θα μπορούν να ψηφίσουν υποψηφίους που τους θεωρούν άξιους και ικανούς από διαφορετικούς συνδυασμούς. Δηλαδή, για πρώτη φορά δεν θα είναι υποχρεωμένοι να ψηφίσουν πρόσωπα από μία μόνο παράταξη», είπε ο Γιάννης Μιχελάκης μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο.

Ωστόσο, από την πλευρά τους στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν τη διαφωνία τους για τις αλλαγές αυτές, επισημαίνοντας ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει την πλήρη αντίθεσή του σε μία τέτοια αλλαγή, που όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του μόνος στόχος είναι «να αποπολιτικοποιήσουν τις εκλογές, προκειμένου να διασώσουν τους υποψηφίους τους από τη λαϊκή οργή που θα τους καταδικάσει και στις αυτοδιοικητικές κάλπες».

Πηγή: tanea.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών