Ντάϊσελμπλουμ: Πιθανό νέο πακέτο προς την Ελλάδα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ντάϊσελμπλουμ: Πιθανό νέο πακέτο προς την Ελλάδα

12:16 | 5/9/13
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί η Ελλάδα επιπλέον οικονομική βοήθεια από την ευρωζώνη άφησε για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος του Eurogroup, λέγοντας ότι υπάρχει ρεαλιστική πιθανότητα να μην μπορεί η χώρα να βγει στις αγορές στα τέλη του 2014 ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για περαιτέρω μείωση του χρέους...

"Τα προβλήματα της Ελλάδας δεν θα έχουν επιλυθεί πλήρως έως το 2014" δήλωσε μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάϊσελμπλουμ και συμπλήρωσε" είναι ρεαλιστικό να υποθέσουμε ότι η Αθήνα θα χρειαστεί επιπλέον βοήθεια, πέραν του υφιστάμενου προγράμματος έως ότου αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές".

Ο Ντάϊσελμπλουμ άφησε ανοιχτό παράθυρο και για περαιτέρω μείωση του χρέους μετά τον Απρίλιο του 2014, εφόσον μελετηθούν και επιβεβαιωθούν τα στοιχεία για το 2013 που θα παρουσιάσει η ελληνική πλευρά.

Πριν από λίγες ημέρες εξάλλου, με επιστολή του προς το κοινοβούλιο της Ολλανδίας είχε εκ νέου αναφερθεί στο ενδεχόμενο επιπλέον οικονομικής στήριξης της Ελλάδας λέγοντας χαρακτηριστικά: "προφανώς, ένα νέο πακέτο στήριξης θα περιλαμβάνει και επαρκείς προϋποθέσεις".

Πηγή: Reuters, Wall Street Journal

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών