Γαλαζοπράσινο «μπλόκο» στον φόρο ακινήτων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Γαλαζοπράσινο «μπλόκο» στον φόρο ακινήτων

12:50 | 7/11/13
Ο έντονος προβληματισμός που επικρατεί στην κυβέρνηση από την στάση των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ απέναντι στον ενιαίο φόρο ακινήτων επιβεβαιώθηκε και στην συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στο μέγαρο Μαξίμου...

Ο Α. Σαμαράς και ο Ευ. Βενιζέλος μεταξύ άλλων συζήτησαν και το κλίμα που επικρατεί στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες καθώς το συγκεκριμένο νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως «κομβικό» για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Μάλιστα πηγές της Χαριλάου Τρικούπη τόνιζαν μετά την συνάντηση στο Μαξίμου ότι, «ισχύουν όσα έχει πει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και η απόφαση του διευρυμένου ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ για εσωτερική δικαιοσύνη στον ΕΝΦΑ».

Γι αυτό τον λόγο οι γραμματείς των δύο Κ.Ο σε μια προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα τονίζουν πως όπως έχουν επισημάνει και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα ενταχθούν στο νέο φόρο ακινήτων αρκετές από τις βελτιωτικές προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών.


Δεν αποκλείεται να παραταθεί το «χαράτσι» μέσω ΔΕΗ 

Οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες ζητούν πίστωση χρόνου προκειμένου το μέτρο να είναι όσο το δυνατό πιο δίκαιο και να μην αγγίζει τους κοινωνικά ασθενέστερους. Ωστόσο ο Γιάννης Στουρνάρας μέχρι στιγμής απορρίπτει ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά και η τρόικα πιέζει προκειμένου να μάθει τον τρόπο με τον οποίο θα εισπραχθούν τα 2.9 δισ ευρώ.


Της τροπολογίας... στη ΝΔ για τον φόρο ακινήτων

Οι βουλευτές της ΝΔ έχουν ταχθεί υπέρ της παράτασης του ειδικού τέλους ακινήτων το οποίο θα πληρώνεται μέσω της ΔΕΗ προκειμένου να εξασφαλιστούν τα έσοδα ώστε να υπάρξει χρόνος νέου γύρου συζητήσεων με το οικονομικό επιτελείο. Στην περίπτωση που συμφωνήσουν οι δύο πλευρές σε αυτό, τότε δεν αποκλείεται να παραταθεί το «χαράτσι».


Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Στουρνάρα με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ 

Χωρίς να ικανοποιηθούν από τις απαντήσεις που έλαβαν έφυγαν από το υπουργείο Οικονομικών οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. «Δεν μας ικανοποίησαν οι απαντήσεις του υπουργού. Ζητήσαμε ελάφρυνση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και δικαιότερη κατανομή των βαρών αλλά οι απαντήσεις που πήραμε δεν μας ικανοποίησαν» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Π. Κουκουλόπουλος. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην πρωινή εκπομπή του Mega τόνισε: «Πήγαμε και είπαμε ότι “αυτό που κατεβάσατε δεν περνάει”».


Η αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, επανέφερε την πρόταση για την καθιέρωση ενός νέου «διευρυμένου ΦΑΠ» με αφορολόγητο όριο και ειδικές εξαιρέσεις για τους οικονομικά αδύναμους. Στην περίπτωση που οι προτάσεις δεν γίνουν αποδεκτές, τότε το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί σε ανώτερο επίπεδο, μεταξύ των πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης, έλεγαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών