Μεντβέντεφ: Με ποιον να συνεννοηθώ στην Ουκρανία; Με τους μασκοφόρους; | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μεντβέντεφ: Με ποιον να συνεννοηθώ στην Ουκρανία; Με τους μασκοφόρους;

17:50 | 24/2/14
Η νομιμότητα πολλών διοικητικών οργάνων της Ουκρανίας είναι αμφίβολη, δεν υπάρχει κανείς με τον οποίο μπορούμε να συνεννοηθούμε, οι μασκοφόροι ένοπλοι δεν συνιστούν εταίρους για διάλογο, υπογράμμισε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αμφισβητώντας ευθέως τη νομιμότητα των νέων αρχών στο Κίεβο και επιτιθέμενος στη Δύση.

"Για να κυριολεκτούμε, σήμερα δεν υπάρχει κανείς με τον οποίο να μπορώ να μιλήσω εκεί. Η νομιμότητα μιας ολόκληρης σειράς κρατικών φορέων προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες", δήλωσε ο Μεντβέντεφ στο Σότσι .

"Αν οι άνθρωποι που διασχίζουν το Κίεβο με μαύρες μάσκες και τουφέκια Καλάσνικοφ θεωρούνται κυβέρνηση, θα είναι δύσκολο για μας να συνεργαστούμε με μια τέτοια κυβέρνηση", δήλωσε δηκτικά ο Ρώσος πρωθυπουργός.

"Αν μια κανονική σύγχρονη δύναμη αναδύεται (στην Ουκρανία), με βάση την ουκρανική νομοθεσία και το σύνταγμα, θα είμαστε έτοιμοι να επαναλάβουμε αυτό το είδος της σχέσης (διάλογος)" πρόσθεσε ο Ρώσος επικεφαλής της κυβέρνησης .

Αμφισβητώ τη νομιμότητα των ουκρανικών αρχών, αλλά αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη είπε ο ρώσος πρωθυπουργός.

"Μερικοί από τους ξένους, δυτικούς εταίρους μας σκέφτονται διαφορετικά, θεωρώντας τους ως νόμιμες αρχές", σημείωσε . "Εγώ δεν ξέρω ποιο σύνταγμα, ποιους νόμους διάβαζαν, αλλά μού φαίνεται ότι είναι ένας παραλογισμός στην αντίληψή τους, όταν κάτι που είναι ουσιαστικά το αποτέλεσμα μιας ανταρσίας ονομάζεται νόμιμο" πρόσθεσε.

"Δεν καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει εκεί. Υπάρχει μία πραγματική απειλή για τα συμφέροντά μας και τις ζωές των πολιτών μας εκεί", σημείωσε ο ρώσος πρωθυπουργός.

Για "δικτατορικές" και "τρομοκρατικές" μεθόδους με την υποστήριξη της Δύσης που "ενεργεί από γεωπολιτική ιδιοτέλεια" έκαναν λόγο επίσης κυβερνητικοί κύκλοι στη Μόσχα.

Νωρίτερα, το μεταβατικό υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, που ελέγχεται πλέον από συνεργάτη της Γιούλια Τιμοσένκο, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του φιλορώσου προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς, ο οποίος αποπέμφθηκε με ψήφο της Βουλής, ενέργεια που δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών