«Ο Σγουρός δεν είναι πετυχημένος περιφερειάρχης» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

«Ο Σγουρός δεν είναι πετυχημένος περιφερειάρχης»

13:51 | 24/2/14
Κατά της ενδεχόμενης στήριξης της ΝΔ στον νυν περιφερειάρχη τάχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών...

«Θα περιμένω να αποφασίσει το κόμμα μου. Δεν θέλω να επεκταθώ στο θέμα αυτό. Προσωπικά, πάντως, δεν θεωρώ τον κ. Σγουρό πετυχημένο περιφερειάρχη. Αλλά είναι θέμα του κόμματος να αποφασίσει γιʼ αυτό το θέμα» δήλωσε ο Γ. Μιχελάκης στον Βήμα Fm.

Παράλληλα σημείωσε ότι με απόφαση του πρωθυπουργού θα ισχύσει για τη ΝΔ το ασυμβίβαστο. Όσοι βουλευτές επιθυμούν να είναι υποψήφιοι στις ευρωεκλογές θα πρέπει πρώτα να παραιτηθούν από την κοινοβουλευτική τους έδρα.

«Με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, ο βουλευτής του κοινοβουλίου που θα θελήσει να είναι υποψήφιος και για την Ευρωβουλή θα πρέπει πρώτα να υποβάλλει την παραίτησή του.

Διευκρινίζω ότι αυτή είναι εσωτερική διαδικασία της Ν.Δ. και απόφαση του προέδρου. Εάν κάποιος θέλει να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, θα παραιτείται από βουλευτής.

Από εκεί και πέρα, τα άλλα κόμματα θα μπορούν να κάνουν αυτό που νομίζουν. Ο νόμος, δηλαδή, θα επιτρέπει στους βουλευτές να βάζουν υποψηφιότητα χωρίς κανένα πρόβλημα για το Ευρωκοινοβούλιο. Νομίζω δε ότι η απόφαση του κ. Σαμαρά για την εσωτερική διαδικασία της Ν.Δ. είναι απολύτως σωστή.

Το θέμα αυτό είναι και προσωπικής επιλογής και συνείδησης του καθενό.» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών. 

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών