Ρέντσι: Μέχρι Δευτέρα νέα κυβέρνηση, στην αντιπολίτευση ο Μπερλουσκόνι | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ρέντσι: Μέχρι Δευτέρα νέα κυβέρνηση, στην αντιπολίτευση ο Μπερλουσκόνι

18:49 | 19/2/14
Μέχρι τη Δευτέρα αναμένει το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της Ιταλίας ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μετά την ολοκλήρωση των διερευνητικών επαφών που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς...

Ο 39χρονος εντολοδόχος πρωθυπουργός σημείωσε πως προσδοκά την επίσημη αποδοχή της πρότασής του για νέα κυβέρνηση το Σάββατο, οπότε και αναμένεται να παρουσιάσει τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου.

«Είμαι πεπεισμένος πως οι προϋποθέσεις υπάρχουν για να κάνουμε καλή δουλειά», προσέθεσε ο κ. Ρέντσι, στον απόηχο των συναντήσεών του με το Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο.

Αμφότεροι οι κύριοι Μπερλουσκόνι και Γκρίλο κατέστησαν σαφές πως δεν πρόκειται να στηρίξουν τη νέα κυβέρνηση.

Υπό αυτές τις συνθήκες, κυβερνητικός εταίρος του Δημοκρατικού Κόμματος του κ. Ρέντσι θα είναι η Νέα Κεντροαριστερά του Αντζελίνο Αλφάνο, πρώην υπαρχηγού της παράταξης Μπερλουσκόνι.

Παρά ταύτα, ο κ. Ρέντσι αρνήθηκε να δώσει απαντήσεις για την πιθανή ταυτότητα της νέας κυβέρνησης, εν μέσω δημοσιευμάτων πως δυσκολεύεται να βρει υποψήφιους για υπουργεία-κλειδιά, όπως το χαρτοφυλάκιο Οικονομικών.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών