05:39 | 15/3/14
Παράνομη χαρακτηρίζει τη διαδικασία η δικηγόρος των υπόπτων της υπόθεσης...
Την απόφασή τους να μην παραστούν στη διαδικασία λήψης γενετικού υλικού γνωστοποίησαν δύο από τους 29 υπόπτους της υπόθεσης «Λάκκος Καρατζά» (για μια σειρά επεισοδίων από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο του 2013) οι οποίοι κλήθηκαν να δώσουν γενετικό υλικό προκειμένου να συγκριθεί με εκείνο που βρέθηκε στα ευρήματα της υπόθεσης του εμπρησμού του εργοταξίου της «Ελληνικός Χρυσός», στις Σκουριές τον Φεβρουάριο του 2013.
Τη σχετική απόφαση έλαβαν οι Χρήστος Μηλίδης και Παναγιώτης Μποχώτης ενώ όπως ανέφερε ο τελευταίος σε συνέντευξη Τύπου, στο σύνολο των 29 υπόπτων γενετικό υλικό έχει ήδη ληφθεί για τους 6 από αυτούς ενώ από τους υπόλοιπους, περισσότεροι από τους μισούς θα δώσουν DNA χωρίς τη συναίνεσή τους, όπως θα γνωστοποιούν σε σχετικό έγγραφο.
Ο κ. Μποχώτης έκανε λόγο για προσβολή της αξιοπρέπειάς του και κατασκευή παράλογων διώξεων χωρίς να υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής των φερόμενων ως υπόπτων και με ενδείξεις ενοχής που συνοψίζονται στη συμμετοχή τους στον αγώνα ενάντια στα μεταλλεία.
Από την πλευρά της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους διωκόμενους του αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, ο Γρηγόρης Τσιλιμαντός σχολίασε ότι οι κατηγορίες των υπόπτων για την υπόθεση «Λάκκος Καρατζά» μεταβιβάζονται σε κατηγορίες για μια άλλη ομάδα, εκείνη του εμπρησμού στις Σκουριές και επισήμανε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας αλλά το τεκμήριο της ενοχής.
Η δικηγόρος των υπόπτων της υπόθεσης «Λάκκος Καρατζά» Κωνσταντίνα Κάτσια χαρακτήρισε παράνομη τη διαδικασία που αφορά τη λήψη γενετικού υλικού καθώς, όπως είπε, οι ύποπτοι της υπόθεσης αυτής δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την υπόθεση των Σκουριών, δεν υπάρχουν εναντίον τους σοβαρές ενδείξεις ενοχής, ούτε αποδεικτικά μέσα, ενώ δεν τους έχει δοθεί και η σχετική δικογραφία.
Ειδικά για το DNA ο κ. Μποχώτης σχολίασε ότι δεν μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο καθώς μπορεί να κατασκευαστεί τεχνητά εξ αρχής, να αναπαραχθεί και να μεταφερθεί από τρίτους κατά βούληση χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί ο χρόνος κατά τον οποίο έγινε η μεταφορά του γενετικού αποτυπώματος.
Πηγή: e-saloniki.gr
Σχετικές ετικέτες:Κοινωνία
Σχετικά άρθρα