Κίεβο: Η βία στην ανατολική Ουκρανία οφείλεται σε ρώσους πράκτορες | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Κίεβο: Η βία στην ανατολική Ουκρανία οφείλεται σε ρώσους πράκτορες

15:23 | 15/3/14
Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας κατηγόρησε σήμερα Σάββατο "πράκτορες του Κρεμλίνου" ότι υπέθαλψαν τη φονική βία σε πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας, σε μία από τις πιο άμεσες και υψηλότατου επιπέδου επικρίσεις του Κιέβου που στρέφονται κατά του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Από το έδρανό του στο κοινοβούλιο, ο μεταβατικός αρχηγός του κράτους Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ αναφέρθηκε στους τρεις θανάτους σε δύο περιστατικά την εβδομάδα αυτή στο Ντονέτσκ την Πέμπτη και στο Χάρκοβο, τα ξημερώματα, λέγοντας στους βουλευτές της αντιπολίτευσης: "Γνωρίζετε όπως κι εμείς ποιος οργανώνει τις μαζικές διαμαρτυρίες στην ανατολική Ουκρανία – είναι πράκτορες του Κρεμλίνου που τις οργανώνουν και τις χρηματοδοτούν, που προκαλούν τις δολοφονίες ανθρώπων".

Ο Τουρτσίνοφ έχει προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ρωσικής εισβολής στο ανατολικό τμήμα της χώρας έπειτα από την κατάληψη από τη Μόσχα της χερσονήσου της Κριμαίας. Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν καλέσει το λαό στις κυρίως ρωσόφωνες πόλεις της βιομηχανικής ανατολικής Ουκρανίας να μην ανταποκριθούν στην παρακίνηση που πιθανόν θα χρησιμοποιήσει η Ρωσία για να δικαιολογήσει την αποστολή στρατευμάτων.


Μόσχα: Χιλιάδες Ρώσοι κατά του Κιέβου 

Χιλιάδες Ρώσοι διαδήλωσαν το Σάββατο στη Μόσχα κατά της Ουκρανικής κυβέρνησης, μετά και το αιματηρό επεισόδιο με δυο νεκρούς στο Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας.

«Είμαστε κατά της Μεϊντάν!» (η πλατεία Ανεξαρτησίας από όπου ξεκίνησε η ανατροπή του Βίκτορ Γιανουκόβιτς) και «Όχι στο φασισμό!» ήταν τα δυο κεντρικά συνθήματα της διαδήλωσης.

Από τη Μόσχα, ο υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ρωσίας Κονσταντίν Ντολγκόφ κάλεσε τις ουκρανικές αρχές να κηρύξουν εκτός νόμου τις εθνικιστικές οργανώσεις, με αφορμή το επεισόδιο αυτό.

Πηγή: skai.gr, ΑΜΠΕ

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών