Μόσχα: Οι ευρωπαίοι δεν άφησαν τον Ρομπέι να μεταβεί στη Ρωσία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Μόσχα: Οι ευρωπαίοι δεν άφησαν τον Ρομπέι να μεταβεί στη Ρωσία

16:41 | 19/3/14
"Εμείς τα είχαμε κανονίσει όλα ακόμη και τη συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν" αναφέρει σε ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών με αφορμή την ακύρωση της επίσκεψης στη Μόσχα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι.

 Στην ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο υποστηρίζει οτι οι ευρωπαίοι δεν άφησαν τον κ. Ρομπέι να επισκεφθεί τη Μόσχα.

Σύμφωνα εξάλλου με τα Ρωσικά Μέσα ενημέρωσης αποσύρονται τεραστία ποσά απο Ελβετικές Τραπεζες με κατεύθυνση φίλιες προς τη Ρωσία χώρες εκτός Ευρωπαϊκού τόξου ανάμεσα τους και η Τουρκία.

Στην Κριμαία, η τοπική Κυβέρνηση συνέλαβε έναν 18χρονο προβοκάτορα όπως τον χαρακτηρίζει, ελεύθερο σκοπευτή, οποίος πυροβολούσε χθες και εντός και εκτός της Ουκρανικής Βάσης και προφανώς προκάλεσε το θάνατο του 19χχρονου δοκίμου αξιωματικού.

Εν τω μεταξύ τη βάση του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού στη Σεβαστούπολη κατέλαβαν το πρωι 200 άοπλοι φιλορώσοι πολιτοφύλακες χωρίς να πέσει πυροβολισμός, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ναυτικού.

Εντολή στον πρώτο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον προσωρινό υπουργό Άμυνας να μεταβούν αεροπορικώς στην Κριμαία, έδωσε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιατσένιουκ.

Ο Ουκρανός υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου Οστάπ Σεμεράκ ανέφερε ότι οι δύο Υπουργοί Γιαρέμα και ο Τενιούχ θα αναλάβουν «να εξασφαλίσουν πως η σύγκρουση δεν θα γίνει στρατιωτικής φύσης».

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ δήλωσε πως δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών