Ρεν: Η Ελλάδα εντός στόχων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ρεν: Η Ελλάδα εντός στόχων

14:50 | 19/3/14
Θετικά σχόλια από τον Επίτροπο Ολι Ρεν για τη συμφωνία της τρόικας με την κυβέρνηση: "Όπως ξέρετε επετεύχθη χθες μία συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού μεταξύ της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, από τη μια πλευρά και της ελληνικής κυβέρνησης από την άλλη. Καλωσορίζουμε τα ευχάριστα νέα, που έρχονται ως αποτέλεσμα πολλών εβδομάδων σκληρής δουλειάς και εποικοδομητικής προσέγγισης απ' όλους όσοι εργάστηκαν. Το προσωπικό μας τώρα θα ετοιμάσει μία αναφορά για το Eurogroup της 1ης Απριλίου.

Σε γενικές γραμμές η ελληνική οικονομία έχει σταθεροποιηθεί και προβλέπεται να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης αυτήν τη χρονιά. Οι δημοσιονομικοί στόχοι είναι εντός τροχιάς κι επιτέλους έχουν συμφωνηθεί και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις".

Ο επίτροπος Ρεν επεσήμανε ότι αυτές αφορούν τη δημιουργία των συνθηκών για προσέλκυση επενδύσεων, δημιουργία θέσεων εργασίας και θετικών ρυθμών ανάπτυξης. Τόνισε επιπλέον ότι από κοινού με την κυβέρνηση συμφωνήθηκε η επέκταση ενός δικτύου ασφαλείας για τις πλέον ευάλωτες ομάδες και στο πλαίσιο αυτό θα χρησιμοποιηθούν Κοινοτικά κονδύλια για τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε νέους ανέργους.

"Τώρα σημασία έχει ό,τι συμφωνήθηκε να εφαρμοστεί τάχιστα. Όχι μόνο γιατί οι αγορές παρακολουθούν την Ελλάδα αλλά για το καλό των Ελλήνων πολιτών".

Σε σχέση με το πρωτογενές πλεόνασμα ξεκαθάρισε ότι τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν στο δεύτερο μισό του Απριλίου και οι χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος εντάσσονται στο πλαίσιο της επιτάχυνσης των προσπαθειών και την προστασία των πλέον αδύναμων.

"Η ομάδα μας κατέληξε ότι η Ελλάδα παρήγαγε εφέτος ένα αξιοσημείωτο πρωτογενές πλεόνασμα".

Ωστόσο, κατέστησε σαφές πως είναι καθοριστικής σημασίας να συνεχιστούν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις και να υπάρξει συνέχεια στη δημοσιονομική προσαρμογή για να πετύχει το ελληνικό πρόγραμμα.

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου
Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών