Πούτιν: Οι δισεκατομμυριούχοι να πληρώσουν φόρους στη «μητέρα πατρίδα» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Πούτιν: Οι δισεκατομμυριούχοι να πληρώσουν φόρους στη «μητέρα πατρίδα»

14:44 | 20/3/14
Κάλεσμα στους ρώσους πλουσιότερους να εγγράψουν τις επιχειρήσεις τους στη Ρωσία και να πληρώνουν φόρους στη «μητέρα πατρίδα» απηύθυνε την Πέμπτη ο Βλαντιμίρ Πούτιν, εν μέσω φόβων πως η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει νέες αυστηρές οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

Μιλώντας στο πλαίσιο συνάντησης με τους πλουσιότερους Ρώσους, ο κ. Πούτιν σημείωσε πως οι ρωσικές επιχειρήσεις «θα πρέπει να εγγραφούν σε ρωσική γη, και να πληρώνουν φόρους στη μάνα πατρίδα».

Την απόφαση της Ε.Ε. να επιβάλει νέες κυρώσεις στη Μόσχα λόγω της κρίσης στην Κριμαία προανήγγειλε νωρίτερα την Πέμπτη η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η Ε.Ε. είναι μακράν ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας.

Εν τω μεταξύ, σαφές μήνυμα πως η ρωσική κυβέρνηση θα διασώσει μονάχα τις σημαντικότερες επιχειρήσεις που θα αντιμετωπίσουν οικονομικές δυσκολίες, λόγω ενδεχόμενων κυρώσεων, έστειλε ο υπουργός οικονομικών Άντον Σιλουάνοφ.

«[Οι εταιρείες] είχαν χρόνο να κοιτάξουν τα προβλήματα, να ξεφορτωθούν πλεονάζοντα περιουσιακά στοιχεία, να μειώσουν το κόστος λειτουργίας, να βελτιώσουν την κεφαλαιοποίηση, τα κέρδη. Όσοι δεν το έχουν κάνει, το λοιπόν, λυπάμαι φίλοι. Θα στοχεύσουμε πρωτίστως να διασφαλίσουμε την κοινωνική σταθερότητα, να βοηθήσουμε επιχειρήσεις, όχι ιδιοκτήτες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος ΥΠΟΙΚ.

«Δεν θέλουμε να βοηθάμε ιδιοκτήτες όλη την ώρα», συμπλήρωσε.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών