Υπηρεσία Διαστήματος αποφάσισε να δημιουργήσει η Συρία εν μέσω πολέμου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Υπηρεσία Διαστήματος αποφάσισε να δημιουργήσει η Συρία εν μέσω πολέμου

00:40 | 19/3/14
Τη δημιουργία «υπηρεσίας διαστήματος» η οποία θα διεξάγει επιστημονική έρευνα αποφάσισε την Τρίτη η κυβέρνηση της Συρίας, παρά τον καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο ο οποίος αιματοκυλά τη χώρα επί τρία χρόνια πλέον, από τον Μάρτιο του 2011.

Όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο SANA, το υπουργικό συμβούλιο του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ ενέκρινε την ίδρυση της Συριακής Υπηρεσίας Διαστήματος με στόχο «τη χρήση της τεχνολογίας για εξερεύνηση και την παρατήρηση της Γης». Ελπίδα της Δαμασκού, σύμφωνα πάντα με το SANA είναι η εν λόγω τεχνολογία να χρησιμοποιηθεί «στην υπηρεσία της ανάπτυξης».

Άγνωστο παραμένει ωστόσο το πώς θα χρηματοδοτηθεί το διαστημικό πρόγραμμα της Συρίας, δεδομένου ότι, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο πρωθυπουργός Γουαέλ αλ-Χαλκί, η ζημιά που έχει υποστεί η εμπόλεμη χώρα λόγω του τριετούς εμφυλίου ανέρχεται στα 4,7 τρισεκατομμύρια συριακές λίρες (περίπου 22,5 δισεκατομμύρια ευρώ), ποσό σχεδόν ισοδύναμο με το συριακό ΑΕΠ.

Περισσότεροι από 140.000 άνθρωποι υπολογίζεται πως έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του συριακού εμφυλίου, ενώ, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, οι πρόσφυγες υπερβαίνουν τα 9 εκατομμύρια.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών