Βορίδης: Δεν είναι μικρό το θέμα και δεν είναι ασήμαντο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Βορίδης: Δεν είναι μικρό το θέμα και δεν είναι ασήμαντο

13:29 | 25/4/14
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον realfm αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών σε ότι αφορά το ζήτημα της Θράκης...

«Νομίζω ότι είναι εύκολο να μπει μία τελεία στο θέμα αν αποσαφηνιστούν απολύτως οι θέσεις, καταρχήν, των κομμάτων και αναιρεθούν –για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα- οι επιμέρους φωνές οι οποίες ακούγονται και οι οποίες διαφοροποιούν –ας το πω- την κεντρική πολιτική θέση. Δεν είναι μικρό το θέμα και δεν είναι ασήμαντο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Και πρόσθεσε: «Υπήρξε μία συγκεκριμένη πρόταση υποψηφιότητας η οποία έχει υπερασπιστεί -κατά τη γνώμη μου- μία κεντρική θέση η οποία είναι σημαντική για τον τρόπο που αντιμετωπίζει κανείς τη μειονότητα. Ποια ήταν αυτή η κεντρική θέση; Οτι η μουσουλμανική μειονότητα σε ότι αφορά την εθνική της καταγωγή συγκροτείται από 3 στοιχεία, από ρομά, πομάκους και τουρκογενείς. Την αντιμάχεται αυτή τη θέση σφοδρώς η τουρκική εξωτερική πολιτική. Και είναι αντίθετη με τη θέση του προξενείου στη Θράκη, η οποία προσπαθεί να πείσει και να ισχυριστεί ότι η μουσουλμανική μειονότητα είναι αμιγώς τουρκική. Αυτό είναι κεντρικό σημείο διαφωνίας και είναι από τις μεγάλες συζητήσεις που υπάρχουν». 

«Αποσύρθηκε η υποψηφιότητα κατόπιν πιέσεων στο συγκεκριμένο θέμα. Υπήρξαν ανακοινώσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, υπήρξε τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος στην επισήμανση πως ακούγεται από ορισμένους ότι γίνεται λόγος για πιέσεις από το τουρκικό προξενείο σημείωσε: «Υπήρχαν πιέσεις προξενικών κύκλων και το λέω υπό την εξής έννοια. Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας η σχέση του τουρκογενούς στοιχείου με το τουρκικό προξενείο στη Θράκη είναι υπαρκτή. Και εγώ θα σας πω ότι αυτό από ένα σημείο και μετά δεν θεωρώ ότι είναι κάτι συγκλονιστικό αυτό». 


Ακούστε αναλυτικά τι δήλωσε στον realfm:


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών