Νέα σφαγή, με 35 νεκρούς, από αντάρτες της Μπόκο Χαράμ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Νέα σφαγή, με 35 νεκρούς, από αντάρτες της Μπόκο Χαράμ

18:44 | 29/5/14
Νέα σφαγή από αντάρτες της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ...

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επιδρομές ισλαμιστών μαχητών σε χωριά της βορειοανατολικής Νιγηρίας στην πολιτεία Μπόρνο, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο ως πηγές αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας και κατοίκους της περιοχής.

Δεκάδες μέλη της Μπόκο Χαράμ, ντυμένα με στρατιωτικές στολές που επέβαιναν σε οχήματα 4x4 και μοτοσικλέτες, επιτέθηκαν χθες Τετάρτη τα ξημερώματα στα χωριά Γκουμούσι, Αμούντα και Αρμπόκο, ανοίγοντας πυρ εναντίον των κατοίκων και πυρπολώντας σπίτια ρίχνοντας βόμβες μολότοφ, σύμφωνα με τις εν λόγω πηγές.

Οι ένοπλοι επιτέθηκαν στο Γκουμούσι περίπου στις 06:00 το πρωί (08:00 ώρα Ελλάδας) και σκότωσαν 26 κατοίκους, δήλωσε στρατιωτική πηγή. Ωστόσο, τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι νεκροί στο Γκουμούσι είναι 42.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες εξαπέλυσαν συντονισμένες επιθέσεις εναντίον των γειτονικών χωριών Αμούντα και Αρμπόκο, σκοτώνοντας 9 ανθρώπους και καταστρέφοντας δεκάδες σπίτια.

«Οι δράστες έφτασαν στις 02:00 (04:00 ώρα Ελλάδας) την ώρα που οι άνθρωποι κοιμόντουσαν και έριξαν βόμβες μολότοφ στα σπίτια οι οποίες εξερράγησαν και προκάλεσαν πυρκαγιές», είπε ένας κάτοικος, ο Πρίντα Τακουέσε.

«Στη συνέχεια άνοιξαν πυρ εναντίον των ανθρώπων την ώρα που έτρεχαν για να βγουν από τα σπίτια τους, σκοτώνοντας εννέα και τραυματίζοντας 13 ακόμη», πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν δεσμεύθηκε
να εξαπολύσει μια «επιχείρηση σε πλήρη κλίμακα» εναντίον των ισλαμιστών μαχητών της Μπόκο Χαράμ, οι οποίοι απήγαγαν στα μέσα Απριλίου περισσότερες από 200 μαθήτριες από ένα χωριό στα βορειοανατολικά της χώρας.

Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών