Οι γκρίνιες έφεραν αποχώρηση | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Οι γκρίνιες έφεραν αποχώρηση

22:24 | 29/5/14
Γκρίνιες, τριγμούς και την αποχώρηση Καπερνάρου έφεραν στους Ανεξάρτητους Έλληνες τα αρνητικά για το κόμμα εκλογικά αποτελέσματα της 25ης Μαΐου...

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος ο Πάνος Καμμένος ζήτησε από τους βουλευτές του, να πουν αν κάποιος τον αμφισβητεί και σύμφωνα με πληροφορίες κανείς δεν έθεσε θέμα ηγεσίας. Ωστόσο, συζητήθηκαν και επισημάνθηκαν τα λάθη και οι παραλείψεις που οδήγησαν τους Ανεξάρτητους Έλληνες στο 3,46% στις ευρωεκλογές. Ενώ συζητήθηκε και εκτενώς από τους βουλευτές, πως στο αποτέλεσμα των εκλογών έπαιξε ρόλο και η προσέγγιση που υπήρξε με τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι αυτή η πολιτική επιλογή ευθύνεται για την πολιτική καθίζηση.

Πλέον, μετά και την αποχώρηση -έκτη κατά σειρά- του Βασίλη Καπερνάρου η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝ.ΕΛ αποτελείται από 14 βουλευτές με τον ίδιο τον ανεξάρτητο βουλευτή να αφήνει να εννοηθεί ότι οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση, ήταν ότι δεν βρήκε στήριξη στις δημοτικές εκλογές με την υποψηφιότητά του ως δήμαρχος της Αθήνας. Είχαν προηγηθεί ο Κ. Μαρκόπουλος, Γ, Κουράκος, Γ. Νταβρής, Κ. Γιοβανόπουλος, Χρ. Γιαταγάνα, Β. Καπερνάρος.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό πρακτορείο, ο Βασίλης Καπερνάρος εξέφρασε το παράπονο ότι δεν βρήκε στήριξη από κανέναν, ούτε από το κόμμα ούτε από συναδέλφους του βουλευτές, ούτε από τον κ. Καμμένο, στον οποίο καταλόγισε ότι «δεν έκανε ούτε μια κοινή εμφάνιση μαζί του». Εκτίμησε δε ότι «επί δύο χρόνια δεν δώσαμε το πολιτικό μας στίγμα» κι ανακοίνωσε έτσι ότι δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ μιλώντας και στο enikos.gr τόνισε ότι δεν έχει σκεφτεί ούτε έχει μιλήσει για να πάει σε άλλο κόμμα.

Επίσης ο κ. Καπερνάρος επέρριψε ευθύνες στον κ. Καμμένο για το εκλογικό αποτέλεσμα, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να ρίξει κανείς ευθύνες στη βάση της πυραμίδας, αλλά στην κορυφή».

Ερωτηματικό παραμένει εάν τον «δρόμο» που ακολούθησε ο Βασίλης Καπερνάρος με την ανεξαρτητοποίηση του, ακολουθήσουν κι άλλοι βουλευτές του κόμματος.


Καμμένος: Όποιος με αμφισβητεί να μου το πει τώρα

Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε από την ΚΟ του κόμματος του, όποιος τον αμφισβητεί να το δηλώσει. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασής της η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο πρόεδρος σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ είπε «Όποιος με αμφισβητεί να μου το πει τώρα» και κατά τις ίδιες πληροφορίες, ουδείς βουλευτής έθεσε θέμα ηγεσίας.

Στη συνεδρίαση της ΚΟ συζητήθηκε εκτενώς το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ εκφράστηκε κριτική σε επιλογές του κόμματος, και του προέδρου του Πάνου Καμμένου, κυρίως στις επιλογές του στον οργανωτικό τομέα. Κοινός παρονομαστής των τοποθετήσεων των βουλευτών ήταν ότι «δεν θέτουμε θέμα ηγεσίας, αλλά πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας» κάτι που αποδέχθηκε και ο κ. Καμμένος, ο οποίος έκανε λόγο για λάθη που θα διορθωθούν, κυρίως στον οργανωτικό τομέα.


Κουντουρά γραμματέας και Μακρή κοινοβουλευτική εκπρόσωπος

Σημειώνεται ότι η Έλενα Κουντουρά ανέλαβε χρέη γραμματέα του κόμματος και η βουλευτής Ραχήλ Μακρή, τοποθετήθηκε προσωρινή κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών