«Αψογη και άρτια» η απόφαση για τη διαθεσιμότητα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

«Αψογη και άρτια» η απόφαση για τη διαθεσιμότητα

11:34 | 19/6/14
Για 1036 διαθεσίμους διοικητικούς υπαλλήλους ΑΕΙ μίλησε ο νέος υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Θεανούς Φωτίου, σχετικά με τη θέση της νέας ηγεσίας του Υπουργείου για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων στα Πανεπιστήμια της Χώρας.

Αφού διαβεβαίωσε ότι θα είναι η ηγεσία του υπουργείου του θα είναι παρούσα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, απαντώντας στις ερωτήσεις βουλευτών, ο κ.Λοβέρδος συμφώνησε ότι τα οκτώ πανεπιστήμια που έχουν διαθεσίμους υπαλλήλους λειτούργησαν το τελευταίο διάστημα με πολλές αδυναμίες, αλλά και εξαιτίας της εργασίας κάποιων εκ των διαθεσίμων υπαλλήλων.

Στη δευτερολογία της η κ.Φωτίου ρώτησε αν ο νέος υπουργός πιστεύει ότι 600 θέσεις για διοικητικό προσωπικό σε αυτά τα πανεπιστήμια αρκούν και πώς αποφασίστηκε αυτός ο αριθμός. Αν προέκυψε από κάποια αξιολόγηση ή μετά την διελκυστίνδα του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με το «δίπολον Σαμαρά Βενιζέλου» να αποφασίζει για το «δίκαιον». Παρουσιάζοντας έγγραφα κατά τα οποία η χρηματοδότηση των οργανισμών των ΑΕΙ για τεχνική υποστήριξη αποφασίστηκε μόλις προχθές, ρώτησε αν θα την αναλάβει κάποιοι ιδιωτικό ΙΕΚ και με ποια κριτήρια.

«Αν έστω εντός 15 μηνών, αποδειχθεί οτι οι οργανισμοί αυτοί είναι εξαιρετικοί και από μέσα προτείνουν διαφορετικά την αξιολόγηση, τι θα έχετε να πείτε; Ότι θυσιάσαμε τυφλά ανθρώπους και καταστρέψαμε πανεπιστήμια; Ποιος ο ρόλος σας; Του Πόντιου Πιλάτου ή του μνημονικαού που αδιαφορεί για Παιδεία;», ρώτησε η κ.Φωτίου, για να μιλήσει για προκαταβολικές μομφές στο πρόσωπό του λίγο αργότερα ο υπουργός.

«Ας κρατήσουμε τα πρακτικά αυτής της συζήτησης και ας ξανασυζητήσουμε σε λίγες εβδομάδες», είπε ο κ.Λοβέρδος δεσμευόμενος ότι θα το κάνει ο ίδιος. Αναφερόμενος στην σύσκεψη μεταξύ Σαμαρά-Βενιζέλου την Κυριακή, έμεινε στα τρία σημεία της ανακοίνωσης Βούλτεψη που ακολούθησε. «Αποφασίστηκε να προκηρυχθούν αμέσως προς κάλυψη 600 θέσεις. Δεν απολύεται κανείς όσο διαρκεί αξιολόγηση.

Στο μεταξύ αν προκύψουν και νέες θέσεις, θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη», είπε, σημειώνοντας ότι όταν ανέλαβε οι θέσεις που θα προκηρύσσονταν ήταν 500 και τη Δευτέρα προκηρύχθηκαν 600. Έκανε μάλιστα λόγο για «άψογη και άρτια απόφαση», επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα απολυθεί κανείς ως την ολοκλήρωση της διαδικασίας και πως αν κατά την αξιολόγηση των οργανογραμμμάτων των οκτώ πανεπιστημίων προκύψουν νέες θέσεις, θα προκηρυχθούν.

Εξήγησε δε, πως ο αξιολογητής που θα επιλεγεί εντός 20 ημερών από το αντίστοιχο μητρώο του υπουργείου και θα είναι ανεξάρτητος και έγκυρος, θα κληθεί να αξιολογήσει 36 οργανισμούς ΑΕΙ και ΤΕΙ. Αυτό θα γίνει σε διάστημα τεσσάρων μηνών. Στο μεταξύ όμως, είπε, πως για τα οργανογράμματα θα έχει προθεσμία εκπόνησης της αξιολόγησής του έναν μήνα, οπότε αν προσθέσει κανείς τις 20 μέρες για την επιλογή του, συνολικά σε διάστημα 50 ημερών θα έχει ολοκληρωθεί αυτό το κομμάτι της αξιολόγησης. « Άρα πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα έχει υπάρξει νέα προκήρυξη», κατέληξε, συμπληρώνοντας ότι από τον ίδιο ή άλλο υπουργό ο αξιολογητής δεν έχει καμία κατεύθυνση και η αξιολόγησή του θα γίνει με «δυτικούς δείκτες». Προκάλεσε μάλιστα την κ.Φωτίου και μέσω εκείνης τον ΣΥΡΙΖΑ πως αν είχαν άλλη, καλύτερη λύση, θα έπρεπε να την είχαν προτείνει.

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών