Διαβουλεύσεις Ομπάμα με το Κογκρέσο για την κατάσταση στο Ιράκ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Διαβουλεύσεις Ομπάμα με το Κογκρέσο για την κατάσταση στο Ιράκ

08:45 | 19/6/14
Για την κατάσταση στο Ιράκ ενημέρωσε τους ηγέτες του κογκρέσου ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, λίγες ώρες αφότου η Βαγδάτη απεύθυνε επίσημο αίτημα στην Ουάσιγκτον για αεροπορικές επιδρομές στη χώρα με στόχο την αντιμετώπιση της προέλασης των τζιχαντιστών ανταρτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του λευκού Οίκου, ο Αμερικανός πρόεδρος παρέθεσε ακόμα στους ηγέτες του Κογκρέσου τις επιλογές για την «ενίσχυση της ασφάλειας» στη χώρα, ενώ προέτρεψε τους ηγέτες του Ιράκ να συνεργαστούν για την ενότητα».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι ο Ομπάμα ζήτησε τις απόψεις των ηγετών του κογκρέσου και δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις μαζί τους επί του θέματος.

Νωρίτερα χθες ο Λευκός Οίκος, σχολιάζοντας το αίτημα της Βαγδάτης για αεροπορικές επιδρομές, είχε ανακοινώσει ότι ο αμερικανός πρόεδρος δεν αποκλείει καμία επιλογή με μόνη εξαίρεση αυτήν της αποστολής χερσαίων στρατευμάτων.


Επικοινωνία Μπαίντεν με ιρακινούς ηγέτες

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, συνομίλησε με τρεις σημαντικούς ηγέτες του Ιράκ, με σκοπό να επισημάνει τη σπουδαιότητα της ενότητας ενάντια στη δράση των ανταρτών του ΙΚΙΛ (Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε), καθώς και να τονίσει την άμεση ανάγκη για σχηματισμό νέας κυβέρνησης, μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν στις 30 Απριλίου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο Μπάιντεν είχε ξεχωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Ιρακινό πρωθυπουργό Νούρι αλ Μαλίκι, τον πρόεδρο του ιρακινού κοινοβουλίου, Οσάμα αλ Νουτζαϊφί και τον πρόεδρο της αυτόνομης περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί.

«Σε κάθε τηλεφωνική επικοινωνία, ο αντιπρόεδρος τόνισε την ανάγκη για εθνική ενότητα ως όπλο για την αντιμετώπιση της απειλής που προβάλει το ΙΚΙΛ ενάντια σε όλες τις κοινότητες του Ιράκ, για τον συντονισμό της προώθησης θεμάτων ασφαλείας και τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης σύμφωνα με το σύνταγμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών