Eurogroup: Εκπληρώστε τις δεσμεύσεις σας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Eurogroup: Εκπληρώστε τις δεσμεύσεις σας

22:59 | 19/6/14
Το ελληνικό πρόγραμμα είναι επαρκώς χρηματοδοτημένο υπό προϋποθέσεις, σύμφωνα με το ΔΝΤ. Η διευθύντρια του ταμείου από το Λουξεμβούργο όπου βρέθηκε για τη συνεδρίαση του eurogroup ξεκαθάρισε πως η αξία των δεσμεύσεων που έχουν δώσει οι Ευρωπαίοι στο ΔΝΤ θα επανεξεταστούν όταν θα έρθει η ώρα των stress tests και θα φανεί πόσα μένουν στο ΤΧΣ για να χρηματοδοτήσουν την ελληνική οικονομία.

Κριστίν Λαγκάρντ: “υπάρχουν ξεκάθαρες δεσμεύσεις για την χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος, οι οποίες όμως θα πρέπει να εξεταστούν ως προς την ορθότητά τους. Αυτό θα γίνει αφού γίνουν γνωστές οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών, μετά από τα stress tests. Τότε θα γίνει γνωστό πόσα χρήματα χρειάζονται οι ελληνικές τράπεζες από τα 10 δις που έχουν απομείνει.”

Από την πλευρά του ο πρόεδρος τοu eurogroup επέστησε την προσοχή στις ελληνικές αρχές που θα πρέπει να συνεχίσουν να εκπληρώνουν τα προαπαιτούμενα για τις επόμενες δόσεις του προγράμματος, που ως γνωστόν δεν έχει ακόμα τελειώσει.

Γερούν Ντάισελμπλουμ: “σε κάθε σενάριο οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους. Έχουμε ακόμα τα 12 milestones. Γιαυτά θα δοθούν τα επόμενα 2 δις. Και μετά έχουμε ολόκληρο τον 5ο έλεγχο. Υπάρχει πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει”.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του eurogroup αναφέρθηκε στον νέο υπουργό οικονομικών κ.Χαρδούβελη, τον οποίον οι συνάδελφοί του καλωσόρισαν και άκουσαν τη δέσμευσή του για την εκπλήρωση των 6 από τα 12 milestones πριν από το τέλος του μήνα.

Οι 17 υπουργό επέστησαν την προσοχή στην ελληνική πλευρά πως η εκλογή του νέου γενικού γραμματέα εσόδων θα πρέπει να είναι διαυγής και ανοιχτή, καθώς αυτό το θέμα έχει εξαιρετική σημασία για την εικόνα που έχουν οι ίδιοι σε σχέση με την εμπέδωση των μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του eurogroup ο κ.Χαρδούβελης δεν συζήτησε με τους εταίρους τα φορολογικά σχέδια της κυβέρνησης και συγκριμένα δεν αναφέρθηκε στην πρόθεση για μείωση φορολογικών συντελεστών πάσης φύσεως.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών