Η Αργεντινή «συνθηκολογεί» για το χρέος της | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Η Αργεντινή «συνθηκολογεί» για το χρέος της

22:08 | 18/6/14
Νομικός εκπρόσωπος της Αργεντινής ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η χώρα θα διαπραγματευτεί με την ομάδα των επενδυτικών ταμείων αντιστάθμισης κινδύνου (hedge funds) που έχουν μηνύσει την χώρα ζητώντας 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε ομόλογα ως αποζημίωση.

Η Αργεντινή αρνούνταν να πληρώσει αυτούς τους επενδυτές που δεν συμμετείχαν στην αναδιάρθρωση του χρέους της μετά τη χρεοκοπία το 2001.

Εκπρόσωποι της χώρας συναντήθηκαν με το δικαστή που διέταξε τη χώρα να πληρώσει τους ομολογιούχους (πρόκειται για το NML Capital) το απόγευμα της Τετάρτης. Η απόφαση εντέλλει το Μπουένος Άϊρες να καταβάλει τα χρήματα στα επενδυτικά ταμεία που δεν συμμετείχαν στη συμφωνία αναδιάρθρωσης, ειδάλλως δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα για να πληρώσει τη δόση προς τους υπόλοιπους ομολογιούχους. Σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ η Αργεντινή θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 1,7 δισ. δολαρίων έως τις 30 Ιουνίου.

Για πάνω από μια δεκαετία, η Αργεντινή δήλωνε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πληρώσει «τους επενδυτές γύπες» όπως αποκαλούσε τα hedge funds.

Σημειώνεται ότι η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ Κίρχνερ σε τηλεοπτικό διάγγελμα της ανακοίνωσε πως η χώρα δεν πρόκειται να συμμορφωθεί με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών