«Κάποιοι έχουν “λυσσάξει” να ρίξουν την κυβέρνηση» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

«Κάποιοι έχουν “λυσσάξει” να ρίξουν την κυβέρνηση»

13:25 | 18/6/14
«Δεν έχει κανένα δικαίωμα ο ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, να λέει ότι αυτή η βουλή δεν νομιμοποιείται να εκλέξει πρόεδρο», ήταν η απάντηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου στον realfm στο ερώτημα που αφορά την πολιτική ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ ότι μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αυτή η βουλή δεν νομιμοποιείται πολιτικά να εκλέξει πρόεδρο.


Ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ. σημείωσε: «Ας σταματήσουμε επιτέλους να κάνουμε μικροπολιτικές εδώ στην Ελλάδα. Κι εμείς μπορούμε να επικαλεστούμε τις περιφερειακές εκλογές ή άλλου τύπου εκλογές. Εδώ πέρα υπάρχει μία συγκεκριμένη Βουλή, με συγκεκριμένους βουλευτές».

Και πρόσθεσε: «Εμείς δεν λέμε ότι είμαστε αισιόδοξοι ή δεν είμαστε αισιόδοξοι. Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι κανένας πλέον δεν μπορεί να παίζει με τους θεσμούς. Ο κόσμος και οι πολίτες εκλέγουν κυβερνήσεις κυρίως για να εξαντλήσουν 4ετίες. Δεν μπορεί κάθε τρεις και λίγο κάποιοι οι οποίοι έχουν λυσσάξει να ρίξουν την κυβέρνηση να προσπαθούν να βρίσκουν προσχήματα για να την ρίξουν. Κι ένα από αυτά μάλιστα είναι αδιανόητο, να προσπαθούν και να παίζουν με τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Ο κ. Παπαμιμίκος συνέχισε λέγοντας: «Είναι αδιανόητο να ακούς τον κ. Τσίπρα να γυρνάει και να λέει: “ακόμα και τον Γλέζο να προτείνουν, ακόμα και τον Κωνσταντόπουλο να προτείνουν, εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε”. Αυτό δείχνει μία βουλιμία ενός νέου ανθρώπου να βγει στην κυβέρνηση, να χαθούν οι θυσίες όλων των Ελλήνων πολιτών που έχουν γίνει μέχρι τώρα, γιατί αναμφίβολα όλοι πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι κυρίως χάρη στις θυσίες όλων μας και στην αποφασιστικότητα αυτής της κυβέρνησης αυτή η χώρα αρχίζει σιγά-σιγά και στέκεται στα πόδια της».

Ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ. απάντησε και στην ερώτηση αν τα προαπαιτούμενα θα περάσουν από την Βουλή μέσα στο καλοκαίρι, λέγοντας: «Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή ακριβώς να σας πω τι θα περάσουμε μέσα στο καλοκαίρι, αλλά τα προαπαιτούμενα τα περισσότερα μπορεί να περάσουν και μέσα στα θερινά τμήματα».

Ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ. υποστήριξε ότι το θέμα των αποκρατικοποιήσεων δεν θα περάσει μέσα στο καλοκαίρι και πρόσθεσε: «Ξέρω ότι υπάρχουν αρκετά άλλα θέματα, όπως για τον αιγιαλό, για τον κώδικα δεοντολογίας για τα μέλη της κυβέρνησης, για την υγεία, είναι σίγουρο ότι πολλά από τα προαπαιτούμενα θα περάσουν μέσα από το καλοκαίρι».

Στην ερώτηση αν το θέμα του αιγιαλού θα περάσει μέσα στο καλοκαίρι ο κ. Παπαμιμικός τοποθετήθηκε λέγοντας: «Εγώ αυτό που σας λέω είναι ότι αυτά τα οποία εμείς έχουμε αναλάβει και έχουμε δεσμευτεί να τα υλοποιήσουμε θα τα υλοποιήσουμε».


Ακούστε αναλυτικά τι δήλωσε:


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών