Μείωση φόρου έως 20% στο πετρέλαιο θέρμανσης | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μείωση φόρου έως 20% στο πετρέλαιο θέρμανσης

10:10 | 19/6/14
Ο κύβος ερρίφθη. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης από τον ερχόμενο Οκτώβριο, με τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας, στο ευκταίο σενάριο ή ακόμα και μονομερώς αν οι εκπρόσωποι της τρόικας συνεχίσουν να μην αποδέχονται ότι δημοσιονομικά το μέτρο της εξίσωσης των φόρων με το πετρέλαιο κίνησης απέτυχε.

Η διαπραγμάτευση βέβαια δεν έχει ακόμα καν αρχίσει και η πορεία των εσόδων σε συνδυασμό με ενδεχόμενη μεταρρυθμιστική κόπωση θα αποτελέσουν καθοριστικούς παράγοντες για την τελική έκβαση. 

Σύμφωνα με «Τα Νέα», η γραμμή με την οποία φαίνεται πως θα κατέβει στη διαπραγμάτευση το υπουργείο Οικονομικών αφορά μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 15%. Με τον τρόπο αυτό ωφελούνται όλοι οι καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης και όχι μόνο όσοι πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και λαμβάνουν σήμερα επίδομα θέρμανσης.

Εξετάζεται μάλιστα η πιθανότητα η μείωση να φθάσει ακόμα και στο 20% αν στο μεταξύ έχουν κλείσει όλες οι πόρτες για ενδεχόμενο λαθρεμπόριο. Παράλληλα, με τη γενική μείωση του ΕΦΚ, για τις ασθενέστερα εισοδηματικά τάξεις, θα επανεξεταστεί ο τρόπος χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους.

Η διατήρηση της επιδότησης με 35 λεπτά το λίτρο για όσους πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά περιουσιακά κριτήρια είναι δεδομένη, σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες, αλλά θα εξεταστούν βελτιωτικές κινήσεις. Μεταξύ άλλων σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πέσει στο τραπέζι πρότασης αντικατάστασης του επιδόματος θέρμανσης από κουπόνια αγοράς καυσίμου, ώστε οι ασθενέστεροι εισοδηματικά να αγοράζουν πετρέλαιο ωσάν να ήταν ο φόρος στα 66 ευρώ το χιλιόλιτρο – όπως ήταν πριν από τον Οκτώβριο του 2012- και όχι στα 330 ευρώ που είναι σήμερα

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών