Στα χέρια των ισλαμιστών το 75% του μεγαλύτερου διυλιστηρίου του Ιράκ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Στα χέρια των ισλαμιστών το 75% του μεγαλύτερου διυλιστηρίου του Ιράκ

14:49 | 18/6/14
Υπό τον έλεγχο σουνιτικών ανταρτών βρίσκεται το απόγευμα της Τετάρτης το μεγαλύτερο μέρος του μεγαλύτερου διυλιστηρίου πετρελαίου του Ιράκ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο στέλεχος του διυλιστηρίου.

«Οι αντάρτες κατόρθωσαν να μπουν στο διυλιστήριο. Τώρα ελέγχουν τις μονάδες παραγωγής, το κτήριο της διοίκησης και τέσσερις πύργους ασφαλείας. Αυτά αντιστοιχούν στο 75% του διυλιστηρίου», δήλωσε η εν λόγω πηγή, που βρίσκεται μέσα στην πολιορκημένη εγκατάσταση.

Προσέθεσε πως συγκρούσεις μαίνονται μεταξύ ισλαμιστών μαχητών και των δυνάμεων ασφαλείας κοντά στην κύρια αίθουσα ελέγχου.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός Νούρι αλλ-Μαλίκι καρατόμησε τέσσερις υψηλόβαθμους αξιωματικούς του στρατού, καταλογίζοντάς τους την ευθύνη για το ότι δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν την επέλαση των ισλαμιστών ανταρτών.

Κατά τις τελευταίες ημέρες οι αντάρτες έχουν καταλάβει μεγάλες εκτάσεις στο βόρειο τμήμα του Ιράκ, θέτοντας υπό τον έλεγχό τους τη Μοσούλη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Τικρίτ, γενέτειρα του Σαντάμ Χουσεΐν, και την Ταλ Αφάρ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών