Ζιν: Επιμένει για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ζιν: Επιμένει για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

15:54 | 19/6/14
Για να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της η ελληνική οικονομία θα πρέπει να υποτιμήσει το νόμισμά της, υπογράμμισε ο Γερμανός οικονομολόγος μιλώντας σε συνέδριο της KPMG...

Η μόνη λύση για την ελληνική οικονομία αλλά και για τις υπόλοιπες οικονομίες του ευρωπαϊκού νότου που βρίσκονται σε προβληματική θέση είναι η προσωρινή έξοδος από την ευρωζώνη, σε συνδυασμό με υποτίμηση και κουρεμα στο δημόσιο χρέος, δήλωσε ο Χανς Βέρνερ Ζιν από την Αθήνα, που βρέθηκε για το 13ο συνέδριο οικονομικών διευθυντών της KPMG.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσω της υποτίμησης που θα προκύψει, η ελληνική οικονομία θα μπορέσει να ανακτήσει τη χαμένη της ανταγωνιστικότητα και κατόπιν να επιστρέψει στην ευρωζώνη.

Ο καθηγητής Sinn επισημαίνει την προσωρινότητα της εξόδου και τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος (μέσα σε μια ζώνη που η δομή του ευρώ μοιάζει πάρα πολύ με τον κανόνα του χρυσού) μια οικονομία να ανακτήσει τη χαμένη της ανταγωνιστικότητα.

Παράλληλα, σημειώνει, η έξοδος της Ελλάδας θα πρέπει να συνδυαστεί με ένα σημαντικό κούρεμα του δημοσίου χρέους.

Ο Γερμανός οικονομολόγος ζήτησε επίσης να εφαρμοστούν πιο αυστηρά μέτρα για τις κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης σε ό,τι αφορά την παροχή ρευστότητας στο σύστημα.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών