Εξαρθρώθηκε οργάνωση παράνομης διακίνησης μεταναστών | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Εξαρθρώθηκε οργάνωση παράνομης διακίνησης μεταναστών

21:30 | 2/7/14
Συνελήφθησαν δύο άτομα και αναζητούνται επιπλέον δύο μέλη της σπείρας...

Εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία πολυμελής εγκληματική οργάνωση παράνομης διακίνησης μεταναστών στην ελληνική επικράτεια και σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Συνελήφθησαν δύο συνταξιούχοι ναυτικοί – ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, απόστρατος Αξιωματικός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Αρχιφύλακας και τραπεζική υπάλληλος, ενώ αναζητούνται επιπλέον δύο μέλη της οργάνωσης.

Τα μέλη της οργάνωσης, με τη χρήση πλωτών μέσων, διευκόλυναν την είσοδο μη νόμιμων μεταναστών στην χώρα μας από την Τουρκία, και στη συνέχεια τους προωθούσαν σε διάφορους προορισμούς στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Τα μέλη του κυκλώματος από τη παράνομη δραστηριότητά τους είχαν αποκομίσει υψηλά χρηματικά ποσά, τα οποία στη συνέχεια νομιμοποιούσαν μέσω διαδικασιών «ξεπλύματος μαύρου χρήματος».

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη και ανώτερος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, για μη συναφή υπόθεση, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε αυτοτελής δικογραφία για υπεξαγωγή εγγράφων, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παράβαση καθήκοντος.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας, έχει κινηθεί η διαδικασία για την επιβολή των ανάλογων πειθαρχικών κυρώσεων σε βάρος των δύο αστυνομικών.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών