Εννέα άμαχοι και έξι στρατιώτες νεκροί στην ανατολική Ουκρανία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Εννέα άμαχοι και έξι στρατιώτες νεκροί στην ανατολική Ουκρανία

18:25 | 15/7/14
Συνεχίζεται η αιματοχυσία στην ανατολική Ουκρανία...

Στόχος αεροπορικού βομβαρδισμού έγινε η πόλη Σίζνε στην επαρχία του Ντόνετσκ, με το Κίεβο να αφήνει υπονοούμενα πως η Ρωσία ενδέχεται να είχε κάποια εμπλοκή στην επίθεση.

Τουλάχιστον εννέα άμαχοι σκοτώθηκαν λόγω της αεροπορικής επιδρομής, όπως μεταδίδει το Associated Press, επικαλούμενο σωστικά συνεργία της περιοχής.

Πληροφορίες του πρακτορείου Reuters και του BBC τοποθετούν τον αριθμό των θυμάτων σε τέσσερα.

Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον έξι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια νέων επιθέσεων ρωσόφιλων ανταρτών κατά φυλακίων ελέγχου και φυλακίων που ελέγχουν οι τακτικές δυνάμεις κοντά στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο ουκρανικός στρατός.

Περισσότεροι από 220 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ένοπλης εξέγερσης των φιλορώσων στα μέσα Απριλίου.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να πιέσουν τους αυτονομιστές προς τη μεγαλούπολη του Ντόσετσκ, την οποία ελέγχουν οι αντάρτες, ενώ συγκρούσεις εκτυλίσσονται και στην επαρχία του Λουχάνσκ.

Εν τω μεταξύ, σημαντική αύξηση των ρωσικών δυνάμεων που βρίσκονται κοντά στη ρωσο-ουκρανική μεθόριο αναφέρει το NATO, με τα ρωσικά στρατεύματα να αριθμούν πλέον περίπου 12.000 άνδρες.

Υπενθυμίζεται πως έως τον Μάιο η Ρωσία διέθετε στα σύνορα δύναμη 40.000 ανδρών, την οποία όμως απέσυρε στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση της κρίσης.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών