Γραφομηχανές, η γερμανική λύση (;) έναντι στην αμερικανική κατασκοπεία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Γραφομηχανές, η γερμανική λύση (;) έναντι στην αμερικανική κατασκοπεία

22:54 | 15/7/14
Επιστροφή στη χρήση παραδοσιακών γραφομηχανών για τη σύνταξη σημαντικών και απόρρητων εγγράφων εξετάζουν πολιτικοί στη Γερμανία, στον απόηχο των αποκαλύψεων για τις αμερικανικές παρακολουθήσεις και τη δράση φερόμενων διπλών πρακτόρων στο έδαφός της.

Η αποκάλυψη έγινε από τον επικεφαλής της έρευνας που διεξάγει η γερμανική Βουλή για τις παρακολουθήσεις της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA), Πάτρικ Σένσμπουργκ, στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Morgenmagazin.

Ερωτηθείς, μεταξύ αστείου και σοβαρού, για το αν εξετάζει τη χρήση γραφομηχανών, ο κ. Σένσμπουργκ απάντησε: «Για να σας πω την αλήθεια ναι, και ούτε καν ηλεκτρονικά μοντέλα».

«Αλήθεια;», ρώτησε έκπληκτος ο δημοσιογράφος, με τον Χριστιανοδημοκράτη βουλευτή να απαντά: «Ναι, δεν αστειεύομαι».

Προσέθεσε μάλιστα πως ο ίδιος και οι συνάδελφοί του στην ερευνητική επιτροπή σκέφτονται να σταματήσουν γενικότερα να χρησιμοποιούν e-mail.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Βερολίνο αποφάσισε την απέλαση του σταθμάρχη της CIA στη Γερμανία μετά την αποκάλυψη πως ένας πράκτορας στην ομοσπονδιακή υπηρεσία της χώρας εργαζόταν ως διπλός πράκτορας, προωθώντας έγγραφα στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Οι νέες αποκαλύψεις γέννησαν ανησυχίες πως η CIA παρακολουθεί την έρευνα του γερμανικού κοινοβουλίου για την NSA.

Υπενθυμίζεται πως το 2013 η μυστική υπηρεσία της Ρωσίας που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια υψηλόβαθμων αξιωματούχων προέβη σε μία παρόμοια πρωτοβουλία, στον απόηχο των αποκαλύψεων για τις αμερικανικές παρακολουθήσεις από τον Έντουαρντ Σνόουντεν.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών