Βρετανία: «Προεκλογικός» ανασχηματισμός από τον Κάμερον | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Βρετανία: «Προεκλογικός» ανασχηματισμός από τον Κάμερον

13:59 | 15/7/14
Σε ευρύ ανασχηματισμό προέβη ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, επιλέγοντας ενόψει των εκλογών του Μαΐου ένα σχήμα με περισσότερες γυναίκες, νεότερους πολιτικούς και πολιτικούς επικοινωνιακά πιο ευέλικτους, όπως εκτιμούν οι αναλυτές.

Η σημαντικότερη αλλαγή φρουράς έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου ο Γουίλιαμ Χέιγκ παραιτήθηκε, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι δε θα διεκδικήσει βουλευτική έδρα στις επόμενες εκλογές.

Τη θέση του παίρνει ο μέχρι σήμερα υπουργός Άμυνας Φίλιπ Χάμοντ, ο οποίος θεωρητικά συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο ευρωσκεπτικιστών από τους πρωτοκλασάτους πολιτικούς των Συντηρητικών. Έχει δηλώσει δημοσίως ότι η Βρετανία πρέπει να εγκαταλείψει την ΕΕ αν δεν πετύχει τις μεταρρυθμίσεις που επιδιώκει.

Ο κ. Χέιγκ αναλαμβάνει το πόστο του ηγέτη στη Βουλή των Κοινοτήτων, ενώ κομματικό πόστο αναλαμβάνει ένα ακόμα μεγάλο όνομα, ο Μάικλ Γκόουβ, μέχρι σήμερα υπουργός Παιδείας. Τοποθετείται στη θέση του συντονιστή της κοινοβουλευτικής ομάδας των Τόρις, με ευθύνη για την επιβολή της κομματικής γραμμής στους βουλευτές.

Ο επί περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες βουλευτής των Συντηρητικών Κεν Κλαρκ παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού άνευ χαρτοφυλακίου, περιοριζόμενος στο εξής στα βουλευτικά του καθήκοντα.

Από τις γυναικείες τοποθετήσεις ξεχωρίζουν αυτή της Νίκι Μόργκαν στο υπουργείο Παιδείας και της Λιζ Τρας, που ακόμα δεν έχει κλείσει τα 40, στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Εκτιμάται ότι στόχος του κ. Κάμερον είναι να παρουσιάσει στους ψηφοφόρους ένα πιο νεανικό και προσιτό πρόσωπο της κυβέρνησης και του κόμματος, ενώ η τοποθέτηση των κκ. Χέιγκ και Γκόουβ σε κομματικά πόστα εκλαμβάνεται ως πρόθεση ενίσχυσης του εσωτερικού μηχανισμού των Τόρις ενόψει της προεκλογικής περιόδου.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών