Πήραν προθεσμία Κασιδιάρης και Μίχος | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πήραν προθεσμία Κασιδιάρης και Μίχος

14:42 | 3/7/14
Για τις 9 και 10 Ιουλίου έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν οι Νίκος Μίχος και ο Ηλίας Κασιδιάρης προκειμένου να ενημερωθούν για τη δικογραφία...

Οι δυο βουλευτές κατηγορούνται για διακεκριμένη οπλοκατοχή ενώ στον Νίκο Μίχο αποδίδεται και το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών.


Ο Ηλίας Κασιδιάρης βγήκε από το εφετείο κρατώντας στα χέρια δυο άδειες για δυο νόμιμα κυνηγετικά όπλα, όπως είπε: 

«Για δυο κυνηγετικά όπλα με νόμιμες άδειες που είπα εγώ και ο πατέρας μου θυμήθηκαν εννέα μήνες μετά να με φέρουν κατηγορούμενο ότι με αυτά θα τροφοδοτούσα εγκληματική οργάνωση ένα αδίκημα που τιμωρείται με 20 χρόνια στη φυλακή.

Δεν είναι δίκαιη δίκη αυτή αλλά κανιβαλισμός. Θα προτιμούσα να μου πουν ότι τους επέδωσε εντολή ο Σαμαράς να με κλείσουν στη φυλακή. Είναι γελοίες και σαθρές οι κατηγορίες».

Ο Νίκος Μίχος παραδέχτηκε ότι κατείχε παράνομα ένα πιστόλι υποστηρίζοντας ότι το είχε για την προστασία του όταν έκανε εμπόριο ζωοτροφών.
«Πρόκειται για ένα πιστόλι που κατείχα παράνομα αλλά λόγω της δουλειάς μου. Μου λένε ότι με ένα πιστόλι θα τροφοδοτούσα εγκληματική οργάνωση για να κάνουμε τι; Να πάρουμε τη Βουλή και μετά την Κωνσταντινούπολη;».


Την Παρασκευή η απολογία Μιχαλολιάκου - Παππά

Αύριο Παρασκευή έχουν κληθεί να απολογηθούν για νέα αδικήματα ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές του κόμματος Νίκος Παππάς και Γιάννης Λαγός, οι οποίοι κρατούνται από τον περασμένο Σεπτέμβριο για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η κλήση προς τους Μιχαλολιάκο και Λαγό από τις εφέτες ανακρίτριες Ι.Κλάπα-Μ.Δημητροπούλου που χειρίζονται την υπόθεση, αφορά την κακουργηματική κατηγορία της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Νίκος Παππάς κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων και για κατοχή όπλων σε βαθμό πλημμελήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον τους, οι κατηγορούμενοι δεν θα ζητήσουν προθεσμία-όπως έχουν δικαίωμα εκ του νόμου- αλλά θα απολογηθούν αύριο.

Της Άννας Κανδύλη 
Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών