Ποροσένκο: Θα εξοντώσουμε τους υπαίτιους της πυραυλικής επίθεσης | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ποροσένκο: Θα εξοντώσουμε τους υπαίτιους της πυραυλικής επίθεσης

19:07 | 11/7/14
Μήνυμα πως το Κίεβο θα «βρει και θα εξοντώσει» τους φιλορώσους αντάρτες που είναι υπαίτιοι για την πυραυλική επίθεση που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 19 ουκρανών στρατιωτών κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία έστειλε ο πρόεδρος πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο.

Ακόμα τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε άλλες συγκρούσεις, φέρνοντας το σύνολο των νεκρών στρατιωτών για την Παρασκευή σε τουλάχιστον 23.

«Για κάθε ζωή στρατιώτη, οι αντάρτες θα πληρώσουν με δεκάδες και εκατοντάδες δικές τους», ανακοίνωσε ο κ. Ποροσένκο, μετά από έκτακτη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας.

Η πυραυλική επίθεση έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, με στόχο συνοριακό φυλάκιο στην επαρχία του Λουχάνσκ, η οποία ακόμα ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από τους ρωσόφιλους αυτονομιστές.

Οι στρατιώτες που σκοτώθηκαν συμμετείχαν στις προσπάθειες να «κλειδώσουν» τα πορώδη σύνορα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας. Στόχος της επίθεσης ήταν ένα συνοριακό φυλάκιο, το οποίο οι αντάρτες έπληξαν με ρωσικούς πυραύλους τύπου Grad.

Ακόμα 93 στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Οι πρώτες πληροφορίες τοποθετούσαν τον αριθμό των νεκρών σε έως 30.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών