Στο Αμύνταιο ο Αλέξης Τσίπρας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Στο Αμύνταιο ο Αλέξης Τσίπρας

09:35 | 2/7/14
Στο Αμύνταιο ταξιδεύει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν από την έλευση του νομοσχεδίου για την «μικρή ΔΕΗ» στη Βουλή και ενώ οι εργαζόμενοι στις μονάδες της Δημόσιας Επιχείρησης ανά την Ελλάδα ξεκινούν κινητοποιήσεις.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί τον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό και το ορυχείο Αμυνταίου στις δώδεκα το μεσημέρι, ενώ αμέσως μετά θα παραστεί σε ανοιχτή συνάντηση με τους συνδιοργανωτές του συλλαλητηρίου και τους φορείς της περιοχής στο πνευματικό κέντρο του οικείου Δήμου, όπου και θα μιλήσει, στο πλαίσιο της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ για την αποτροπή «ξεπουλήματος της ΔΕΗ».

Για λίγες ώρες αργότερα, στις οκτώ το βράδυ προγραμματίζεται και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή για τη δημιουργία και πώληση της «μικρής ΔΕΗ».

Την ίδια ώρα, ανάλογες επισκέψεις σε σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και δη αυτά όπου υπάρχουν μονάδες της ΔΕΗ, προγραμματίζονται και για άλλα στελέχη, με πρώτο χθες τον Θανάση Πετράκο να επισκέπτεται την Μεγαλόπολη, και να δεσμεύεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει ούτε την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, ούτε την μεταβίβαση και πώληση του 17% στο ΤΑΙΠΕΔ, ούτε τη δημιουργία και ιδιωτικοποίηση της λεγόμενης "μικρής ΔΕΗ" η οποία είναι η καλή ΔΕΗ», όπως είπε.

«Δεσμευόμαστε ότι ένα από τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επαναφορά της ΔΕΗ υπό δημόσια ιδιοκτησία ως ενιαίας επιχείρησης του ελληνικού λαού», υποστήριξε ο υπεύθυνος του Τομέα Ενέργειας του ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας την διακηρυγμένη άποψη της Κουμουνδούρου.

Λίγο νωρίτερα, άλλωστε, σε συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε χαρακτηρίσει εγκληματικό για την χώρα να ξεπουλιέται άρον άρον η ΔΕΗ και να παραδίδεται σε μία χούφτα συμφερόντων, όπως είπε, επιμένοντας πως «θα αντιδράσουμε με όλες μας τις δυνάμεις» στην υπόθεση της «μικρής ΔΕΗ».

Ήδη, άλλωστε, προεξοφλείται πως σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει αν μη τι άλλο προ των ευθυνών τους, τους βουλευτές όλων των κομμάτων, ζητώντας ονομαστική ψηφοφορία.

Ο κ. Λαφαζάνης πάντως μίλησε για μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή για να μην περάσει το «νομοσχέδιο-τέρας» και προανήγγειλε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα κλιμακωθούν τις επόμενες μέρες.

«Δεν αναγνωρίζουμε πολιτικά τη δυνατότητα μίας κυβέρνησης μειοψηφίας να λαμβάνει αποφάσεις που υποθηκεύουν το ενεργειακό μέλλον της χώρας μας», είπε, προαναγγέλλοντας και εκείνος προσπάθεια ακύρωσής τους σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση. «Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα δυνατά νόμιμα μέσα ως κυβέρνηση της Αριστεράς αυτές τις αποφάσεις να τις ακυρώσουμε», είπε, εκτιμώντας ως αδιανόητο η Ελλάδα να μην έχει δημόσια παρέμβαση στον χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας. «Κάτι τέτοιο μας μετατρέπει σε χώρα-μπανανία, ενεργειακό προτεκτοράτο ιδιωτικών συμφερόντων και μάλιστα πολυεθνικών», είπε.

Ανάλογα μέτωπα πάντως αναμένεται να επιχειρήσει να συγκροτήσει η Κουμουνδούρου και σε σειρά άλλων νομοθετημάτων, όπως αυτό για τον αιγιαλό, στοχεύοντας στην ματαίωσή του.

Αντιστοίχως, θα επιχειρήσει να έχει αγωνιστική παρουσία στα κοινωνικά μέτωπα, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ για προοδευτική ανατροπή και εκλογές άμεσα.

Χθες μάλιστα, ακούστηκε η εκτίμηση ότι οι εκλογές είναι πιθανόν να βρίσκονται προ των πυλών, με βουλευτή του κόμματος να θυμίζει το «προηγούμενο» πρόωρου κλεισίματος της Βουλής στο πρόσφατο παρελθόν.

Στην ίδια συνεδρίαση όπου συζητήθηκε επί μακρόν και ο κανονισμός λειτουργίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, ετέθη και το θέμα των διαφοροποιήσεων βουλευτών σε κεντρικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και κρίσιμες ψηφοφορίες, με το Σώμα πάντως να αποφασίζει με μεγάλη πλειοψηφία στο τέλος την ανάγκη σεβασμού και υποστήριξης των απόψεων που διαμορφώνονται μετά από δημοκρατικές διαδικασίες στο κόμμα...

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών