«Σύνθημα» Σαμαρά για μετωπική σύγκρουση | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

«Σύνθημα» Σαμαρά για μετωπική σύγκρουση

08:29 | 3/7/14
Η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να ανοίξει θέμα ΔΕΗ από το Στρασβούργο έδωσε το βασικό «σύνθημα» για μετωπική σύγκρουση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ σε μια προσπάθεια να επιδείξει πολιτική πυγμή στο κομμάτι των αποκρατικοποιήσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών που η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να προχωρήσει.

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για «φανατικούς λαϊκιστές» που στόχο έχουν να εμποδίσουν την πρόοδο ξεκαθαρίζοντας, εμμέσως, πως η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά και πολιτικά μέσα προκειμένου να μην επιτρέψει στους αρχισυνδικαλιστές της ΔΕΗ να βυθίσουν τη χώρα στο σκοτάδι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr η απόφαση που έχει ληφθεί στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πως όλες οι κινήσεις θα γίνουν χωρίς χρονοτριβή.

Αρχικά με προσφυγές της επιχείρησης στη δικαιοσύνη προκειμένου οι κινητοποιήσεις να χαρακτηριστούν σε πρώτο στάδιο παράνομες και καταχρηστικές και στη συνέχεια εάν οι απεργοί δεν κάνουν πίσω θα αποφασιστεί η επίταξη υπηρεσιών των απεργών χωρίς καμία χρονοτριβή καθώς στο επιτελείο του πρωθυπουργού γνωρίζουν πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για «εκπτώσεις» στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και συνολικά στον κατάλογο των προαπαιτούμενων. Ήδη χθες αργά το απόγευμα με συνοπτικές διαδικασίες προχώρησε στη μείωση του κέρδους των φαρμακοποιών όπως είχε συμφωνηθεί με την τρόικα.

Στο Μαξίμου από χθες το βράδυ βρίσκονται σε συναγερμό έχοντας ζητήσει να έχουν πλήρη εικόνα, μέσω του αρμόδιου υπουργείου και της επιχείρησης, για την κατάσταση σε όλη την περιφέρεια και στα νησιά τόσο για τις διακοπές ρεύματος όσο και για τα αιφνιδιαστικά «χτυπήματα» που σχεδιάζουν οι συνδικαλιστές με καταλήψεις κτιρίων και υπηρεσιών της ΔΕΗ.

Σε πολιτικό επίπεδο η «μάχη» θα δοθεί με σκληρούς όρους στη βουλή αλλά περιφερειακά και με τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ τους οποίους η κυβέρνηση ταυτίζει ανοιχτά πλέον με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ήδη από χθες το Μαξίμου, δια της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, άρχισε να ρίχνει όλες τις ευθύνες για τα πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν από τις διακοπές ρεύματος προσωπικά στον κ. Τσίπρα ενώ σε non paper που κυκλοφόρησε το «γαλάζιο» στρατόπεδο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στο ίδιο κάδρο με τον γνωστό αρχισυνδικαλιστή Νίκο Φωτόπουλο, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ οι οποίοι κατά την κυβέρνηση έχουν σχεδιάσει όλο το «αντάρτικο» εντός και εκτός βουλής προκειμένου να προσπαθήσουν να προκαλέσουν γενικότερη αναταραχή στις τοπικές κοινωνίες που επηρεάζονται από την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Στο Μαξίμου πάντως δεν δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις αναφορές Τσίπρα περί δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ καθώς θεωρούν την πρόταση «κενή περιεχομένου» χωρίς κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο αφού οι αριθμοί στη βουλή δεν βγαίνουν, αντιθέτως επιμένουν να αναδεικνύουν τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις από την απεργία καθώς όπως αναφέρεται στο σημείωμα της ΝΔ το 2011 οι αντίστοιχες κινητοποιήσεις κόστισαν στη ΔΕΗ 4 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών