«Δεν υπήρχε ζήτημα εξαιρέσεων - Δεν τίθεται θέμα ελληνορωσικής κρίσης» (video) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

«Δεν υπήρχε ζήτημα εξαιρέσεων - Δεν τίθεται θέμα ελληνορωσικής κρίσης» (video)

12:06 | 12/8/14
«Πρώτος μας στόχος είναι να υπάρξει η πλήρης αποζημίωση των ζημιών που υπέστησαν, χωρίς να ευθύνονται οι παραγωγοί μας, από τα κοινοτικά ταμεία»...

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, για το θέμα του ρωσικού εμπάργκο ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Kούρκουλας, μιλώντας στο Mega.

«Προς αυτήν την κατεύθυνση», πρόσθεσε, «έχουμε ήδη κινηθεί και στα ευρωπαϊκά όργανα και σε άλλα κράτη – μέλη που έχουν υποστεί παρόμοιες ζημιές με εμάς».

Ερωτηθείς για την επιστολή Γλέζου στον Πούτιν και το ενδεχόμενο εξαίρεσης της Ελλάδας από τις ρωσικές απαγορεύσεις, ο κ. Κούρκουλας τόνισε:

«Δεν υπήρχε ποτέ ζήτημα εξαιρέσεων. Ο πολιτικός χώρος που προσδιορίζεται ως Αριστερά θα πρέπει να κάνει μια εκ βάθρων ανάλυση της διεθνούς πολιτικής προσέγγισης, να ξεφύγει από αταβίστικες αντιδράσεις του περασμένου αιώνα».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ότι «αυτή η κρίση δεν είναι Ελλάδας – Ρωσίας, είναι κάτι γενικότερο και αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι, μεταξύ άλλων και οι Ρώσοι φίλοι μας. Άρα, δεν τίθεται θέμα ελληνορωσικής κρίσης».


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών