Καθοδόν προς Ουκρανία το ρωσικό ανθρωπιστικό κομβόι | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Καθοδόν προς Ουκρανία το ρωσικό ανθρωπιστικό κομβόι

11:29 | 12/8/14
Καθοδόν προς την ανατολική Ουκρανία βρίσκεται ρωσική οχηματοπομπή 280 φορτηγών, που μεταφέρει περίπου 2.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης...

«Όλα έχουν συμφωνηθεί με την Ουκρανία», φέρεται να δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μεταδίδει ο ραδιοφωνικός σταθμός Business FM.

Σημειώνεται πως χθες Δευτέρα οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν τη Ρωσία πως οιαδήποτε μορφή επέμβασης στο έδαφος της Ουκρανίας θα ήταν «απαράδεκτη» και θα συνιστούσε παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το βράδυ της Δευτέρας με τον κ. Πούτιν, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο προειδοποίησε τη Μόσχα να μην χρησιμοποιήσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας ως »πρόσχημα» για «μονομερείς στρατιωτικές ενέργειες».

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Itar-Tass, το κομβόι μεταφέρει κυρίως τρόφιμα, 400 τόνους σταριού, 100 τόνους ζάχαρης, 54 τόνους ιατροφαρμακευτικού υλικού αλλά και 12.000 υπνόσακους και 69 φορητές ηλεκτρογεννήτριες.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών