Εξώδικο στο ΥΠΠΑΤ από τους Λάκωνες βιοκαλλιεργητές | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Εξώδικο στο ΥΠΠΑΤ από τους Λάκωνες βιοκαλλιεργητές

18:48 | 9/10/14
Εξώδικο στο ΥΠΠΑΤ από τους Λάκωνες βιοκαλλιεργητές

Για τις καθυστερήσεις στην οικονομική ενίσχυση

Θέματα που απασχολούν και προβληματίζουν τους βιοκαλλιεργητές του νομού συζητήθηκαν κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο 4 Οκτωβρίου.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε, ομόφωνα, να ξεκινήσει σειρά συναντήσεων με τους δημάρχους της Λακωνίας, αρχής γενομένης την Πέμπτη 9/10 από το Δήμο Ευρώτα, που όπως αναφέρει η Ένωση, «είναι και ο μόνος που έχει ανταποκριθεί έως σήμερα στο κάλεσμά μας».

Επίσης, κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε να σταλεί εξώδικο προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την άμεση και έντοκη καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης που αφορά τα έτη 2012, 2013 και 2014. Επίσης θα γίνουν ενέργειες για την παράλληλη ενημέρωση του αρμοδίου γραφείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του αρμόδιου επιτρόπου.

Όπως συμφωνήθηκε θα γίνουν ενέργειες ώστε οι βιοκαλλιεργητές και οι λοιποί αγρότες, να ανακαλέσουν τις εξουσιοδοτήσεις που εκβιαστικά υπέγραψαν κατά την διαδικασία συμπλήρωσης και κατάθεσης της ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) προς την ΓΑΙΑ Α.Ε. «Θυμίζουμε ότι οι συνάδελφοι μας σε Ισπανία και Ιταλία πλήρωσαν 7 και 9 ευρώ αντίστοιχα την στιγμή που εμείς πληρώσαμε από 35 έως 240 ευρώ. Τα χρήματα αυτά πρέπει άμεσα να επιστραφούν», τονίζουν τα μέλη της Ένωσης, ενώ τέλος προσθέτουν ότι «θα γίνουν προσπάθειες να ανατρέψουμε την αδικία εις βάρος των παλιών Βιοκαλλιεργητών όσον αφορά  την στρεμματική ενίσχυση που κάνει να λάβουν. Τα τερτίπια και οι αδικίες του αρμόδιου υπουργείου πρέπει να τελειώσουν. Δεν υπάρχουν αγρότες δύο ταχυτήτων ή αλλιώς προνομιούχοι και μη».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών