Μεσσηνία: Πολιτιστικό τριήμερο στην Καλαμάτα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Μεσσηνία: Πολιτιστικό τριήμερο στην Καλαμάτα

19:43 | 9/10/14
Μεσσηνία: Πολιτιστικό τριήμερο στην Καλαμάτα

Από αύριο Παρασκευή έως την Κυριακή 12/10

Σειρά εκδηλώσεων οργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), το τριήμερο 10-12 Οκτωβρίου στην Καλαμάτα.

Ο χορός των εκδηλώσεων ανοίγει με φωτογραφική έκθεση και παρουσίαση του έργου της ΕΛΛΕΤ,  την Παρασκευή 10/10 και ώρα 19.30΄, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Την παρουσίαση θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «Τα Άνθη του Σεισμού» για τη διάσωση του ιστορικού κέντρου της Καλαμάτας. Η σκηνοθεσία είναι της Λυδίας Καρρά, ενώ σε ρόλο αφηγητή βρίσκεται ο Λευτέρης Βογιατζής. Τη μουσική σύνθεση έχει επιμεληθεί ο Νίκος Ξυδάκης, σε μία παραγωγή της ΕΡΤ. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.  

Επίσης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων, θα λάβει χώρα ημερίδα του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς με θέμα «Προστασία παραδοσιακών οικισμών και σύγχρονος αρχιτεκτονικός σχεδιασμός», στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, το Σάββατο 11/10 και ώρα 09.30΄ πμ.

Η ημερίδα συνδιοργανώνεται με την 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, το Δήμο Καλαμάτας και το ΤΕΕ - Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου. Στην Καλαμάτα ολοκληρώνεται ο κύκλος έξι ημερίδων (Σίφνος, Ιωάννινα, Βόλος, Χανιά, Ύδρα) που πραγματοποιήθηκαν με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη και είχαν ως στόχο την διερεύνηση των τρόπων προστασίας των παραδοσιακών οικισμών στο πλαίσιο των σημερινών αναπτυξιακών προκλήσεων.

Τέλος, την Κυριακή 12/10 και ώρα 11.00΄ πμ, έχει προγραμματιστεί εκδήλωση για την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του ΙΝ Αγ. Πέτρου στην Καστάνια της Μάνης.

Η αποκατάσταση του σημαντικού αυτού μνημείου του 12ου αιώνα, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τον πλούσιο γλυπτό και ζωγραφικό διάκοσμο, πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των Θανάση & Μαρίνας Μαρτίνου, με μέριμνα του ΣΑΚ, υπό την επίβλεψη της 26ης ΕΒΑ.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών